top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: WWE 2K22

Ontwikkelaar: Visual Concepts Uitgever: 2K Games

Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X|S Genre: Actie, RPG, Open-wereld

Releasedatum: 8 maart 2022


Echt goeie worstelgames zijn moeilijk om maken. In mijn herinneringen koester ik nostalgische gevoelens naar de Smackdown-games op PS2, maar ook de WWE 2K-reeks van Visual Concepts en 2K Games kon door de jaren heen wel boeien. Tot... 2019 en WWE 2K20. Die game werd zo slecht onthaald door critici en gamers dat er géén WWE 2K21 volgde, maar er nu wel een WWE 2K22 is die draait op een hele nieuwe engine.


Herhalen wat er allemaal niet goed was aan WWE 2K20 is niet echt interessant. Het was gewoon niet goed. Als je het toch wil weten, kan je nog steeds onze review van destijds lezen. De iteratie van dit jaar voelt onmiddellijk veel beter aan. We kozen om met Rey Mysterio de tutorial te spelen, en dat bleek nodig. Daar zien we immers meteen de grootste verandering: de controls. Er zijn nieuwe combo's, de manier van pinnen is anders en grapplen en ontwijken maar ook de reversals voelen helemaal anders aan. Als je de tutorial overslaat ga je even zoekende zijn - tenzij je een button mashende gamer bent - dus we raden aan die tutorial te doorlopen.

Meteen een goed gevoel dus. Je merkt aan alles dat de engine volledig nieuw is. Niet alleen voelen de controls beter aan, maar op het scherm zie je jouw input vertaalt in heerlijk geanimeerde worstelaars die vlot de moves in en buiten de ring uitvoeren. Nu, grafisch was er nooit echt een probleem met het anders problematische WWE 2K20, maar dit is een niveau hoger op alle vlakken. De worstelmatchen ademen méér sfeer en naast de veel vlottere animaties zien de worstelaars er ook gewoon véél beter uit. De nieuwe engine gebruikt dezelfde technologie als de NBA 2K-game om de worstelaars op beeld tot leven te wekken, wat resulteert in meer realisme bij de gezichtsuitdrukkingen, de signature moves, de look van de worstelaars en overall look and feel van de game. Je merkt het: deze WWE 2K22 lijkt wel iets recht te zetten wat zijn voorganger compleet scheef trok.


Qua modi is het wel herkenbaar, zoals Universe, waar je een superster kan kiezen en er een carrière mee kan doorlopen, of de modi waar je zelf een worstelaar aanmaakt en hem van het begin van zijn eerste stappen in het WWE trainingskamp tot wereldtitels begeleidt. Dat bevat nog steeds niet zoveel verhaal als WWE 2K19 deed, maar het is wel al beter uitgewerkt en het stemmenwerk is een pak beter dan in de vorige game. Wat ook leuk is, is dat je soloverhaal geen vast verloop kent, maar alle richtingen uit kan, zoals het alle worstelaars dus vergaat. Je acties hebben gevolgen en zorgen voor een ander carrièreverloop. Maar het is niet de enige mode die béter is. Er is nu ook een MyGM mode. Die bestond vroeger in de games maar is na lange afwezigheid terug.

Daarin ben je dus een manager, zoals de naam van de mode verraad. Je stelt rosters samen, matches... alles wat de grote baas van de WWE doet. Het is een interessante mode die goed uitgewerkt is en je wel wat bezig weet te houden. Net als de MyFaction. Al zijn we daar zélf minder fan van. Het is een Ultimate Team-achtige mode met veel microtransacties die je misschien wel verleiden als het grinden teveel wordt. Al draait het rond de gameplay en die is opnieuw sterk. De combo's, reversals, de nieuwe manier van grapplen... WWE 2K22 blaast echt wel nieuw leven in de franchise, en dat moést echt wel, na het mislukte WWE 2K20.


Als we zoals de Men in Black een toestelletje hadden om in één flits ons geheugen te wissen, deden we het met WWE 2K20. Dat was een geweldig slechte game, maar alles wat toen niet goed was, is met WWE 2K22 met glans rechtgezet. Sterke gameplay, heerlijke animaties, goede controls, uitstekende visuals, MyGM... een terugkeer en plein forme.


8,5/10


© Game4Me

Comments


bottom of page