top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Kuifje |De Juwelen van Bianca CastafioreReeks: De Avonturen van Kuifje

Uitgeverij: Casterman

Pagina's: 144

ISBN: 9789030377931

Prijs: €19,99


Kuifje van Hergé is een van de trotsen van ons belgenlandje. De stripreeks rond de onderzoeksreporter en zijn hondje Bobby is legendarisch, en vooral oud. Het éénentwintigste nummer van de reeks heette De Juwelen van Bianca Castafiore. Dat verscheen in 1963, maar het verscheen eerder in het Weekblad Kuifje. Die originele versie is nu uitgebracht in een knappe hardcovereditie.


Het album uit 1963 was lichtjes aangepast. Iets strakker op visueel gebied, sommige dialogen iets anders. De uitgave van nu is die hoe ze exact verscheen in zijn wekelijkse uitgave in het Weekblad Kuifje. Voor puristen onder de stripliefhebbers een erg knap album, met niet alleen het verhaal, maar ook wat archiefmateriaal dat onder de vorm van een dossier(tje) in het album zit alvorens je aan het verhaal begint.

Erg informatief en voor de echte Kuifje-fans heel erg interessant. Het verhaal zelf blijft best overeind na vijftig jaar. De luidruchtige beroemde zangeres komt langs bij Haddock, mét haar dure juwelen en dat terwijl Haddock een bende zigeuners heeft uitgenodigd om met hun wooncaravans op zijn domein te logeren. Niet alleen het mysterie van de verdwenen juwelen zijn interessant, maar ook de dynamiek tussen Haddock en Castafiore zijn dat. Dat levert humor op die Kuifje-avonturen zo typeert. Niet alleen krijg je dus een prima en interessant naslagwerk, maar ook een verhaal dat na vijf decennia nog steeds tof is om lezen.


Vijftig jaar na datum krijgen we de originele versie uit het Weekblad Kuifje als mooi hardcover album voor de kiezen. Het verhaal houd stand, na vijf decennia, en het informatieve dossier voor het verhaal is ook interessant. Eentje voor de echte Kuifje-fans.


9/10


© Game4Me

Comments


bottom of page