top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Ik Ben Hun Stilte
Reeks: One Shot

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 112

ISBN: 9789002279805

Prijs: €24,99


Psychiaters zijn niet de meest favoriete beroepsmensen op deze planeet. Je gaat naar hen met je problemen, en betaalt ze rijkelijk om eigenlijk gewoon wat te luisteren en op het eind van de sessie betaal je teveel en boek je toch een nieuwe afspraak. Toch weet men hier er een interessant verhaal rond te brouwen.


Toegegeven: het draait niet helemaal om het beroep van psychologie. De protagoniste moet wegens excentriek gedrag onderzocht worden en het is een voormalige patiënte die haar uitnodigt voor een testamentlezing, maar al bij al is dit vooral een detectiveverhaal. Een whodunit. Er zit wel een psychologische grondslag in, zoals de drie vrouwen uit haar familie die ze constant ziet en een beetje als commentator fungeren, maar het is dus vooral een moordmysterie.

Niet de vrouw die haar testament zou voorlezen, wordt vermoord maar wel de man die aan de leiding staat van de goeddraaiende wijn-en cavamakerij. Onze psychologe is door een serie van onfortuinlijke voorvallen een verdachte, maar gaat zelf op onderzoek. Het is geen topverhaal qua mysterie en personages, eerder een standaardverhaal voor het genre, maar het houdt je aandacht wel vast tot het laatste.


Ik Ben Hun Stilte is geen echt topverhaal. Het doet heel veel dingen goed, maar weet te weinig verrassend te zijn waardoor je als lezer niet op de toppen van je tenen leest. Het blijft interessant, maar de personages en het verloop zijn te standaard.


7,5/10


© Game4Me

Comments


bottom of page