top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Superman & Lois - Seizoen 2


Format: DVD

Genre: Actie

Speelduur: +/- 15 X 40 Minuten

Regisseur: Gregory Smith, David Ramsey, e.a.

Acteurs: Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Alex Garfin, Jordan Elsass, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Engels, Duits, DD 2.0 | Frans

Ondertitels: Nederlands, Frans

Extra's: Fractured; The Heart of Bizarro, The DC Heroes: Path To Glory

Label: Warner Home Video
Lois & Clark: The New Adventures of Superman was een geweldige reeks in de nineties, en anno 2023 hebben we Superman & Lois met Tyler Hoechlin in de hoofdrol. Het eerste seizoen was best aardig en introduceerde een ander concept dan de reeks uit de nineties: een drama in Smalville.


Dat Smalville is nog steeds de setting en we volgen nog steeds het wel en wee van Clark, Lois en hun twee zonen. Het eerste grote punt in dit tweede seizoen zijn de visioenen van Clark, Superman, die alsmaar erger lijken te worden. De oorzaak van die visioenen is een eerste zoektocht, en de actie blijft in dit tweede seizoen wel een tijdje uit. Het tweede seizoen begint daarom traag, en focust nog meer op de familiale problemen en de jeugdproblemen van de twee zonen. Relationeel en puberaal. Dat wéét je natuurlijk, omdat de makers duidelijk kiezen géén traditionele superhelden actiereeks te zijn, maar voor wie dat te saai is: naarmate het seizoen vordert, komt er beterschap.

Die tijd is er, met 15 afleveringen, en de actiescènes die daarop volgen, zijn best goed. De CGI zit goed - wat tegenwoordig zeldzaam is bij superheldenverhalen -en Tyler Hoechlin toont het hele seizoen dat hij een goeie superman is. Wat de man moet zijn en vertegenwoordigd, doet Hoechlin goed. De man verdient daar meer krediet voor. Minder overtuigd zijn we van Elizabeth Tulloch als Lois. Nog steeds. Ook in het eerste seizoen vonden we ze niet overtuigend en nu ook weer. Haar personage krijgt nochtans een goed verhaal, met oude verhalen die Lois Lane in diskrediet brengen, maar alweer is het niet erg overtuigend. Gelukkig is dat een klein element die een anders goed tweede seizoen niet kan hinderen.


Superman & Lois blijft de gekozen ingeslagen weg stevig volgen, en met succes. De persoonlijke verhalen maken er een andere soort reeks van, en die is gewoon heel degelijk. Daarbij komt nog eens dat Hoechlin hoe langer hoe meer een geweldige Superman blijkt én ziet de actie er goed uit. Smalville is in goede handen.


8/10


© Game4Me

Comments


bottom of page