top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Kronieken van Amoras #13 - De Droom van Arthur
Reeks: De Kronieken van Amoras

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789002279492

Prijs: €8,99


De meest geweldige volwassen versie van een kinderstripreeks komt weer met een nieuw avontuur. Dan weet je dat het over de geweldige Kronieken van Amoras-reeks gaat. Deze keer staat er een heel speciaal figuur centraal: Arthur.


Arthur zagen we voor het eerst in het album De Vliegende Aap. Een klassieker. De Kronieken van Amoras brengt zijn verhaal zoals we het gewoon zijn van de reeks: volwassen en dramatisch. Daartussen wordt een verhaal geweven van een vermoorde studente waarvan Wiske meer wil onderzoeken. Dat laatste stuwt het algemene verhaal ook vooruit, maar de interesse blijft toch altijd bij het Arthur-gedeelte van deze strip te liggen.

De selder die hem doet vliegen blijkt in deze versie verslavend en hij is een gebroken man. Jerom en Lambik komen hem per ongeluk tegen op vakantie en het verhaal dat zich daar ontspint is dramatisch en interessant. Arthur blijkt een enorm boeiend personage als je hem niet zo gek laat doen als in de oorspronkelijke strip. De enorm focus hierop hindert het algemene verhaal misschien een beetje, maar het blijkt een enorm straf verhaal.


Als je ziet wat de reeks met de figuur van Arthur doet, vraag je jezelf af wat de Kronieken van Amoras nog in petto kan hebben. Voor ons een onversneden topper.


10/10


© Game4Me

Commentaires


bottom of page