top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Barbie


Format: Blu-ray

Genre: Komedie, Drama

Speelduur: +/- 114 Minuten

Regisseur: Greta Gerwig

Acteurs: Margot Robbie, Ryan Gosling, Simu Liu, Dua Lipa, ...

Beeld: 2.0:1-Taal: Dolby Atmos True HD | Engels, Frans Dolby Digital 5.1 | Frans, Engels

Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels

Label: Warner Home Video


Wanneer we spreken van iconische speelpoppen, hebben we voor de jongens Action Man en voor de meisjes... Barbie! De rozer dan roze wereld van Barbie fascineert al decennialang meisjes (en stiekem ook sommige jongens) en animatiefilms waren er al. Maar een live-action film van de iconische pop van Mattel? Hoe doe je dat? Wel, Greta Gerwig, Warner en Margot Robbie hebben het toch maar lekker gedaan.


Casting is key wanneer je twee iconische personages als Barbie en Ken naar een live-action prent brengt en om met de deur in huis te vallen: met Margot Robby en Ryan Gosling hebben ze de nagel op de kop geslagen. Robbie weet het wonderlijke van Barbie perfect te acteren, zeker wanneer ze van Barbieland naar de échte wereld gaat, omdat het meisje die met haar speelt ongelukkig oogt. Jawel, de poppen komen tot leven en naar de echte wereld. Een beetje Toy Story, wat The Truman Show en een snuifje Wonderland. De opvatting van Gerwig om Barbie te confronteren met het echte leven en diverse versies van Barbies en Kens op te voeren is een goeie keuze, want het maakt een film die te gek is voor woorden, erg grappig is en illustreert dat iedereen anders is. Zelfs alle Barbies en Kens.

Robby en Gosling hebben een goeie chemie op scherm, en beiden zijn ze perfect voor de rol. Voor Gosling wat onverwachts, want zijn standaard norse uitdrukking deed vermoeden dat dit niét zo goed ging zijn. Toch levert hij een geweldige komische prestatie met als hoogtepunt zijn I'm Just Ken-lied, dat zelfs in de charts hoge toppen scheerde. Niet alleen acteerprestaties en de interpretatie van het verhaal zijn sterk, ook de sets - vooral die van Barbieland - zijn cool. Je denkt dat ze allemaal echt in het speelgoed rondlopen. Daarnaast zijn ook de andere rollen, zoals Will Ferrell als de CEO van Mattel of John Cena als een Zeemeermin-Ken. Fantastisch. Er is niet veel aan de film dat niét geslaagd is. Of het moet zijn dat de voice-over alles een beetje teveel uitlegt. Maar eerlijk? Dit is een geweldige, leuke kijkervaring voor jong en oud.


Dit had zo fout kunnen lopen, maar Greta Gerwig als regisseuse, Gosling als Ken en Robbie als Barbie leveren een fantastische film af. De marketing was geweldig en creëerde een hype, maar die hype is meer dan terecht. Een geweldig entertainende ervaring.


9/10


© Game4Me

Comentários


bottom of page