top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Duistere Steden #1 - De Terugkeer van Kapitein Nemo
Reeks: Duistere Steden

Uitgeverij: Casterman

Pagina's: 96

ISBN: 9789030377900

Prijs: €29,99


Jules Verne is één van de meest gelezen auteurs ter wereld. Reis naar het middelpunt van de aarde, Rond de wereld in 80 dagen en uiteraard Twintigduizend mijlen onder zee. Fantasie en wetenschap komen altijd samen in zijn geweldige avonturen. Van die laatste is nu een comic.


Het verhaal van Kapitein Nemo en zijn onderzeeër, de Nautilus. Nemo mag het zelf vertellen, de monsters die hij tegenkwam, de Nautipus die niet noodzakelijk kwaad deed en hoe hij alles beleefde. Een razend interessant verhaal dat niet gebracht wordt als een pure comic. Er is gekozen voor korte teksten op de linkerpagina en een grote tekening op elke rechterpagina. De tekenstijl is apart, maar prachtig te noemen.

Veel penstreken maken interessante visuals die het verhaal telkens kracht bijzetten. Indien je fan was van de verhalen van Jules Verne, gaat dit je ook grijpen, maar op een andere manier. De synergie van verhaal en beeldende kunst is indrukwekkend. Je vliegt door dit verhaal, en op het einde krijg je nog een klein dossiertje van Jules Verne, dat de fan wel zal boeien.


Het is een eerste nummer in de Duistere Steden-reeks, dus we zijn benieuwd of we nog meer verhalen van Verne op deze manier zullen verteld krijgen. Indien het opnieuw op deze manier is, mag het zeker en vast wel.


9/10


© Game4MeComments


bottom of page