top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Jommeke #318 - De Drie Geesten van Kerst
Reeks: Jommeke

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 40

ISBN: 9789002279676

Prijs: €7,99


Het is weer die tijd van het jaar. De kerstbomen staan in de woonkamers te blinken, teveel eten wordt in het menu gepland en we zien weer veel familie. Willen of niet. Jawel, het is 'the most wonderful time of the year'. En daar hoort een kerstverhaal van Jommeke bij.


De titel geeft het wat weg, het is een beetje gebaseerd op het verhaal van Dickens, waar Scrooge de drie geesten van kerst op bezoek krijgt in een poging van hem een beter mens te maken. Zo ook hier dus, want het is Teofiel zijn baas die het kerstsfeer verstoord, wanneer Teofiel verplicht moet werken met kerst. Jommeke en zijn vrienden plotten het plan om verkleed als drie geesten van kerst bij zijn baas langs te gaan.

Een simpel, bekend verhaal maar wel met de nodige Jommeke-saus over. Zo is het ook een verhaal over liefde, vriendschap en vooral flauwe humor. Het duurt misschien iets te lang voor het drie geesten-gedeelte begint, maar over het algemeen is het een Jommeke-album zoals zovelen: fijn en vlot om te lezen met een kerstsaus over.


De kerstsaus past bij de tijd van het jaar, maar een memorabel avontuur is het niet. Wat simpel, maar gelukkig nog lollig en vlot lezend zoals altijd.


6,5/10


© Game4Me

Comments


bottom of page