top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Jommeke #315 - Rare Vogels


Reeks: Jommeke

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 40

ISBN: 9789462108714

Prijs: €7,99


De Jommeke-albums zijn voor een jonger leespubliek, maar als je als kind fan was, lees je het als volwassene nog wel eens graag als tussendoortje. Het viel wel op dat de voorbije twee avonturen een eenzelfde thema hadden en dan rijst de vraag of er nog inspiratie is? Zeker omdat we nu een gag-album in plaats van een verhaal krijgen..


Een gag-album dus. Grappen van één pagina lang. Nu is Jommeke en zijn personages simpel genoeg om zoiets te doen, en zijn de verhalen nooit moeilijk, maar we leren tijdens het lezen dat men toch moeite had om voldoende leuke grappen te verzinnen. Hier en daar zijn leuke grappen te lezen, zoals een tekening die Jommeke maakt, of dat ze alle bolletjes ijsjes gaan proeven.





Maar evenzeer zitten er zeer slappe grappen in, waar het jonger publiek zich ook niet echt mee gaat vermaken. Zoals dat ze roepen op twee hondjes, whiskey en cognac en dat twee voorbijgangers denken dat ze dronken zijn. Of dat hij sterretjes ziet wanneer hij een bal tegen het hoofd krijgt. Meer flauwe grappen dan goede, eigenlijk. Dus hopelijk blijft het bij dit éne gag-album.


Geen echt verhaal dus, maar gags. En als gag-album kan dit Jommeke-album niet overtuigen. Te veel slappe grappen die ook geen jong lezerspubliek gaan doen lachen. Op naar een volgend, écht Jommeke-album.


5/10


© Game4Me


コメント


bottom of page