top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske en Wiske #371 - De Zoevende Zusters
Reeks: Suske en Wiske

Uitgeverij: Standaard Uitgevrij

Pagina's: 48

ISBN: 9789002276545

Prijs: €7,99


Suske en Wiske zijn niet weg te slagen uit het collectieve stripgeheugen. Het immer populaire stripduo en hun vrienden blijven aan de lopende band avonturen beleven en de laatste tijd gaat de reeks opnieuw in stijgende lijn. Nog steeds?


De cover doet alvast het beste vermoeden. De Zoevende Zusters brengt naast hekserij ook een heel aantal nostalgische vrouwelijke personages uit de reeks bij elkaar. Zoals dochter Van Zwollem, Theofiel zijn vrouw en ga zo maar door. Het begint allemaal met Wiske die een noodkreet opvangt en haar omgepraat laat om tot een heksenkring toe te treden. Voor de goede zaak. Of zo denkt ze toch.

Het wordt al snel duidelijk dat het niet voor de goede zaak is, maar buiten Lady Sabel heeft nniemand van de vrouwen dat door. Het duurt wel even voor het verhaal de reden achter het hekserijen geeft, wat goed is voor de spanningsboog, en de reis ernaartoe is minstens even interessant. Uiteraard is er de Lambikhumor en het avontuurlijke, maar bovenal heeft dit verhaal nog eens een klassieke uitstraling. Een prima avontuur.


De reeks zit al een tijdje in stijgende lijn en blijft op dat parcours zitten. De Zoevende Zusters heeft klassieke vibes en kan ons bekoren met het verhaal, de achtergrond en het bij mekaar brengen van iconische vrouwelijke personages uit de reeks.


8/10


© Game4Me

Comments


bottom of page