top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: XIII Trilogy - Jones #1 - Zwart AzuurReeks: XIII

Uitgeverij: Dargaud

Pagina's: 48

ISBN: 97890855869829

Prijs: €9,99Het is weer tijd voor een nieuwe verhaallijn in de XIII-universum. Yann en Taduc nemen het personage van Jones en nemen ons mee in haar verleden, waar ze nog kadet was en nog veel te leren had. Of deze flashbacktrilogie geslaagd zal zijn? Dat ontdekken we samen.


In dit verhaal verkennen we het verleden dus van Majoor Jones, maar toen nog een kadet met alles te leren. We zien in het begin van het verhaal dat ze een heel talentvolle kadet is en enorm snel vooruitgaat in het leren van het besturen van oorlogsvliegtuigen, maar dat is niet de focus van het verhaal. Het speelt zich af in de jaren '70 en ten tijde van de Apollo 13-missie, en die sfeer wordt sterk gegrepen door uitstekend tekenwerk en situatiewerk.

De sfeer van die tijd druipt van de pagina's, en op die achtergrond speelt zich het verhaal van Jones en haar broer Marcus af. Die laatste ontsnapt en wordt deel van een gijzeling die enorm spannend wordt. Dat toont hoe Jones keuzes moet maken, in het belang van haar familie én het land, en hoe ze deels gevormd werd tot de persoon die ze in de hedendaagse verhalen is. Het is een boeiend begin van een trilogie die Jones haar persoonlijkheid ongetwijfeld verder verkennen zal.


Zwart Azuur, dit eerste avontuur in de Jones-trilogie begint sterk. De personages worden goed neergezet binnen de tijdsgeest en we zien meer bekende gezichten van de reeks voorbijkomen. Het is uitkijken naar wat Yann en Taduc meer doen met deze flashbacktrilogie.


8/10


© Game4Me


Comments


bottom of page