top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: WWE 2K24
Ontwikkelaar: Visual Concepts

Uitgever: 2K Games

Platformen: PS5, Xbox Series X|S, PC, Xbox one, PS4

Genre: Sport

Releasedatum: 5 maart 2024

Adviesprijs: € 69,99


De WWE is terug! In mijn herinnering is het WWF-tijdperk van half jaren '90 het beste dat er was. Die uit mijn kindertijd. The Undertaker, Booker T, Hulk Hogan... sterren die ongelofelijk tot de verbeelding spreken. Het WWE is door een donkere tijd gegaag, maar sinds het begin van het Paul Levesque-tijdperk (Triple H) die nu de baas is, lijkt het WWE helemaal terug. Geldt dat ook voor WWE 2K24 als game?


Net als het WWE is de game de laatste jaren door een moeilijk dal geweest. Veelal hetzelfde, gameplay die te moeilijk bleek met steeds dezelfde modi. WWE 2K23 leek de goede weg in te slaan en WWE 2K24 bouwt op dat goede pad voort. Niet dat de iteratie van dit jaar voor hemelschokkende veranderen zorgt in de gameplay, maar het finetunet wat dit vorig jaar goed was. Alles begint natuurlijk bij een sterk roster en dat mag best indrukwekkend genoemd worden. Niet alleen zitten de sterren van dit jaar en van vroeger er in, maar ook verschillende versies van die worstelaars. Verschillende versies van Rhea Ripley, verschillende versies van John Cena, The Undertaker, Hulk Hogan...


Voor de echte WWE-liefhebber is het een enorm sterk roster. Alle supersterren hebben ook hun kenmerkende moves en het arsenaal aan moves dat je uit de kast kan halen is indrukwekkend. De game speelt overigens heel soepel. De animaties zien er weer dat tikkeltje natuurlijker uit en de ingewikkelde worstelmoves spatten van het scherm. Als is content even belangrijk als hoe het speelt. En ook op dat vlak zit het snor. Een fenomenale mode is de Showcase, daar speel je veertig jaar Wrestlemania na. Wrestelmania bevat vele iconsiche momenten. Dit jaar staat Wrestlemania 40 op het programma. Wat daar staat te gebeuren is de vraag. Maar met Cody Rhodes als posterboy voor deze game, zou het best kunnen dat hij een hoofdrol zal spelen.


Maar we doorspelen dus de 39 iconische Wrestlemania's die al gebeurd zijn. Dat levert speeltijd op met iconische figuren en is een serieuze brok content op zich. Maar buiten de showcase is er nog heel wat content. Op dat vlak stelt WWE 2K24 alles behalve teleur. MyRise bijvoorbeeld, waarbij je of als nieuweling de top bestormt, of als indie-legende het in de WWE probeert... het is ook weer een mode waarin je jezelf rot zal amuseren. Daarnaast is er ook nog MyGm, MyFactions... allemaal niet nieuw, maar wel weer goed uitgewerkt en voor wie wil een leuke brok content.

WWE 2K24 is een sterke game qua gameplay en content, maar ook visueel is het sterk. De supersterren zijn erg gedetailleerd, de kenmerkende bewegingen van elk zijn cool en de entrances zijn sterk op beeld getoverd. WWE-games hebben altijd wel wat moeite gehad om de echte rauwe sfeer van een WWE-ring op scherm te brengen, maar het komt steeds wat dichterbij. WWE 2K24 is een totaalpakketje dat voort bouwt op vorig jaar en dat goed doet.


De donkere tijden van WWE in het videogamelandschap lijkt voorbij. WWE 2K24 neemt al het goede van vorig jaar en brengt een aantal verfijningen met zich mee, wat het geheel nog beter maakt. De showcase die ons meeneemt door 40 jaar Wrestlemania is fenomenaal en het roster en de content zijn immens. Een sterke game voor de WWE-fan.


8,5/10


© Game4Me

コメント


bottom of page