top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Animal Jack #3Reeks: Animal Jack

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 104

ISBN: 9789031440955

Prijs: €13,99Animal Jack is alweer terug met zijn derde avontuur. Het eerste avontuur en het tweede verschilden heel erg in toon. De humor en het sprookjesachtige was er altijd, maar waar het eerste avontuur vrijblijvend was, toonde het tweede avontuur de trieste achtergrond van Jack en de bosgeest.


De bosgeest die in Jack's lichaam huist beleeft nu weer een ander avontuur, eentje dat weer vrijblijvender is, maar desondanks toch een volwassen thema heeft. De apen ontsnappen overal ter wereld omdat hun apengod verdwenen is. Jack trekt er op uit met zijn drakenvriend om de apentempels af te speuren naar de god en wat er gebeurd is. Om uit te leggen wat er gebeurd, wordt de mens en zijn daden zoals ontbossing en opsluiten van dieren gebruikt als redenen.

Het verhaal is voor een klein deel dus geëtst in de realiteit. Al blijft de rest natuurlijk sprookjesachtig en zien we Jack weer veranderen in allerlei dieren. Deze keer is er echter een inzet waardoor het vervolg van het verhaal steeds spannend blijft; hij kan nog maar één keer in elk dier veranderen. Dat het mensenlichaam volwassen zal worden, wordt vergezeld van een levensles: dat je kinderfantasie verdwijnt, en dus zal Jack later niet meer met dieren kunnen praten. Dat alles samen zorgt alweer voor een ander avontuur dan de vorige twee.


Het is alweer een heel vlot lezend avontuur met enkele levenslessen en maatschappijkritiek. Het is een enorm toffe reeks om te lezen, al weten we niet of en hoelang ze nog zal doorgaan. Maar dit? Een must-read.


9/10


© Game4Me

Comments


bottom of page