top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Jommeke #313 - Monster in Zonnedorp


Reeks: Jommeke

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 40

ISBN: 9789462108691

Prijs: €7,99


Schijn bedriegt, zegt men wel eens. En geen enkel spreekwoord bevat meer waarheid dan dat. Soms kan er iets gevaarlijk uitzien, maar net heel leuk of lief zijn. Het omgekeerde kan natuurlijk ook. Het nieuwste avontuur van Jommeke gaat net om zo een geval.


Het avontuur opent met enkele jagers in een sahara-achtige omgeving, op zoek naar zeldzame dieren om te verkopen. Ze komen een héél groot beest tegen en voor we het weten, zit het in de dierentuin van Zonnedorp en gaat iedere inwoner het groot 'monster' bekijken. Tussen aanhalingstekens, want dat is natuurlijk net de insteek. Met simpele tekeningen doet men het beest er monsterlijk uitzien, maar wanneer we het helemaal zien, blijkt dat helemaal anders te zijn.

Kinderen krijgen met dit avontuur dus een levenslesje, dat je niet mag voortgaan op hoe iemand er uit ziet, of wat anderen van iemand zeggen. Op een lollige manier natuurlijk. Want lollig blijft en het het leest allemaal weer vrij vlot. Er zitten klassieke grapjes in, van het monster te kleden als mens, of het monster dat prutst met de vliegende ton... Leuke grapjes voor het doelpubliek en wij lezen het ook nog wel met plezier. En als je als volwassene een Jommeke-avontuur graag leest, weet je dat het een fijn avontuur is.


Een fijn, vlotlezend Jommeke-avontuur is altijd fijn en wanneer het ook nog een klein levenslesje voor de jonge lezertjes bevat, is het altijd goed gedaan. Een leuk Jommeke-avontuur dat toont dat de schrijvers nog boordevol ideeën zitten.


7,5/10


© Game4Me


コメント


bottom of page