top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Kronieken van Amoras # 11 - Schanulleke


Reeks: De Kronieken van Amoras

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789002275319

Prijs: €8,99


De volwassen reeks rond de personages van Suske en Wiske is een inslaand Succes. De Kronieken van Amoras, die de verhalen rond Suske zijn voorvader verkent en volwassen verhalen brengt rond verschillende personages in het Suske en Wiske-universum zijn schitterend. Ook deze maand is er een nieuw verhaal, met een opvallende hoofdrolspeler: Schanulleke.


Net zoals de laatste tijd wordt Krimson snel geïntroduceerd als een centrale spil in het verhaal. Hij heeft een snood plan met Amoras, en heeft een crew van meedogenloze handlangers om dat plan in werking te laten treden. Het interessante is dat er een personage aan zijn crew wordt toegevoegd die wroeging krijgt, en niet meer om kan met Krimson zijn methodes, maar hij kan niet weg. Per toeval krijgt hij Schanulleke in zijn bezit en is dat de hefboom waardoor de helden in het verhaal van Amoras betrokken worden. Per toeval haast, want Barabas wil de teletijdmachine vernietigen. Ook daar komt een moraalles of het verantwoord is om in het verleden in te grijpen.

Een vraagstuk waar moderne wetenschap mee worstelt moest tijdreizen ooit echt zijn. Het verhaal is uitermate boeiend en ook sociale tegenstellingen komen aan bod waar bevolkingsgroepen door angstzaaierij zich tegen mekaar keren. Het verhaal verveelt dus geen moment en wordt gesterkt door de immer sterke tekeningen van Legendre en Cambré. Amoras blijft een hit, ook na dit verhaal en wat dit verhaal ons weer leert, is dat we eigenlijk geen genoeg krijgen van de reeks die zelfs materiaal is om coole films of een televisiereeks van te maken.


De Kronieken van Amoras voegt met dit verhaal rond de ruzie van twee groepen op Amoras weer een sterk verhaal toe aan zijn mythologie. Er zitten interessante thema's in die het verhaal erg beïnvloeden en Schanulleke is op een interessante manier een hoofdrolspeler in dit verhaal.


9/10


© Game4Me

bottom of page