• Game4Me

Review: WWE 2K20


Ontwikkelaar: Yuke's Uitgever 2K Games

Platformen: PC, PS4, Xbox One Genre: Sport Releasedatum: 22 oktober 2019 Adviesprijs: € 59,99

Wie de voorbije dagen reviews opzocht van WWE 2K20 heeft gezien dat de game héél wat kritiek kreeg. WWE 2K19 was nochtans een goed te pruimen game en verbeterde de worstelmechanieken enigzins én had een goede story mode. Door de slechte kritieken en vele bugs besloten we éven langer te wachten met onze review. Eens kijken wat er misliep...

De WWE-games onder 2K-games zijn nooit de beste sportgames van het 2K-label geweest. NBA 2K is daar dé focus en dé koning van de sportgames, dus is het niet verwonderlijk dat WWE 2K een beetje als een verplicht nummertje behandeld werd. Toch was de iteratie van 2019 best leuk, mét een Story Mode die naar analogie van de NBA 2K-games iets extra brengt. Het was dan ook meteen het eerste dat we aanvatte bij het opstarten van de game. Je maakt deze keer twee worstelaars aan: een vrouw en een man. Uiteraard kan je jezelf weer uitleven bij het creëren van je personages, maar qua beleving en opzet van het verhaal is het allemaal wat minder. Stemmenwerk is er, maar het is minder goed, minder boeiend en minder interessant.

Het verhaal is wel vrij lang, en houdt je wel even bezig, maar het is weinig interessant en geeft weinig ijver om er haast achter te zetten of om te blijven spelen. De myCareer Mode geeft de game dus een valse start qua verhaal, opzet en stemmenwerk, maar eens we een aantal matchen achter de kiezen hebben, merken we dat het worstelen op zich vrijwel hetzelfde aanvoelt als in WWE 2K19. Dat is jammer, want hoewel het een degelijke worstelgame was, is er altijd wel ruimte voor verbetering. Die verbetering is dus niet voelbaar. De dingen die vorig jaar een beetje minder goed aanvoelden, voelt nu ook wat minder aan maar raar genoeg is wat goed was, minder goed.

Het lijkt er op dat de ontwikkelaar hier serieus in de eigen voet schiet. Hoe je de goede dingen van een vorige iteratie minder goed kan maken, is ons een raadsel, maar het is dus zo. Het vasthouden van iemand voelt minder natuurlijk, de connectie lijkt er niet altijd te zijn wanneer er meppen of trappen uitgedeeld worden en het pinnen of de reversals zijn grillig in de manier wanneer en hoe ze lukken. Op zich blijft de game vrij leuk, maar de game van vorig jaar is leuker, en dat is de wereld op zijn kop. Je zou nochtans denken dat er hopen content in de game is, wanneer je het hoofdmenu ziet. Je hebt de career mode, de mode waarin je jouw eigen WWE-universum kan creëren, en er is een interessante Showcase Mode die zich meer focust op de vrouwen binnen het WWE. Er is ook nog 2K Originals, maar die scenario's, die in het thema van Halloween verkleed zijn op dit moment, zitten achter de befaamde DLC betaalmuur en dat is heel erg jammer.

Een WWE 2K-game die niet goed is? Het lijkt een verre herinnering, maar het is een feit. Je kan wel stellen dat het er grafisch weer goed uitziet. De vroege reviews gaven hopen bugs aan op PlayStation. Sommigen noemden het zelfs een compleet gebroken game. Wel, daar valt nu weinig of niets van te merken. De bugs, zowel grafisch als technisch, is niet iets waar wij last van hebben gehad. Voor de rest is WWE 2K20 gewoon een goede game op audiovisueel gebied. Een goede soundtrack, grafisch leuk, mooie presentatie... Alleen jammer dat het de rest van de game helemaal niet kan rechthouden. WWE 2K21 op PS5 dan maar?

Het is wellicht het laatste jaar dat WWE 2K niét op de PS5 komt en dus lijkt het of de ontwikkelaar in dat opzicht een snipperjaar neemt om zich te focussen op de nieuwe generatie consoles. Of dat zo is weten we niet, maar door het gebrek aan vooruitgang, weinig interessant verhaal en algehele achteruitgang, lijkt het anders wel zo. Heel erg jammer...

5,5/10

© Game4Me

#2KGames #Yukes #Sport #WWE2K20