top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Welcome to ParadiZe
Ontwikkelaar: Eko Software

Uitgever: Nacon

Platformen: PS5, Xbox Series X|S, PC,

Genre: Avontuur

Releasedatum: 29 februari 2024

Adviesprijs: € 39,99


Zombies zijn nog steeds een dankbaar onderwerp voor creatieve mensen. Geen onderwerp dat zo gebruikt werd in televisie, films en games in de afgelopen twintig jaar. Welcome to ParadiZe is de zoveelste game met zombies. Kan dat nog iets origineels brengen?


Eko Software probeert dat wel. De premisse is in alle geval al anders dan in vele zombiegames. De armen moeten zich behelpen - tot daar standaard - maar de rijken zitten al lang niet meer op aarde. Zij zitten op de maan en daar wil ons personage ook geraken. Maar eerst ParadiZe vinden en daar overleven. Die commune wandelen we in het begin binnen, maar een paradijs is het allerminst. Ook daar werkt van alles niet, wonen maffe figuren en gebeuren gekke dingen.

Mafheid en gekkigheid zijn twee sleutelwoorden van deze game. We wandelen binnen en zien zombies rondlopen met gekke elektronische dingen op hun kanis en ontmoeten bizarre figuren. Dat is meteen het aanlokkelijke van deze game. De humor en absurditeit die gepaard gaat met deze game. Het overkoepelend verhaal zit eigenlijk wat op de backburner en de focus ligt op spelen met zombies. Letterlijk. Je kan verschillende elektronische dingen craften die hen onder jouw controle plaatst. Ze kunnen met je meevechten, opdrachten uitvoeren... Een slaafse huisdierzombie.


Craften is een groot onderdeel van je bezigheden in ParadiZe. Net daarom is het spijtig dat het verzamelen van craftingbenodigdheden zo een grind is. Het had nog leuker geweest kon je een getemde zombie daarvoor inzetten. Dat is helaas niet het geval. Dat is een kleine frustratie die de game veroorzaakt, maar gelukkig blijft het grotendeels plezierig. Of toch als we in kleine deeltjes spelen. En in co-op! Want er is een co-op mode en de survival comunne opbouwne met twee is leuker. De combat is relatief simpel. Wel uitdagend, want met grote horde zombies krijg je het moeilijk en ze gebruiken ook van alles, maar Voor jezelf is het niet enorm uitgebreid.

Er is wel een driedelige skill tree waarmee je aan de slag kunt en je kan nadenken over manieren om zombies in te zetten tijdens de actie, maar gelukkig is het niet te ingewikkeld en blijft de nadruk op fun en absurditeit. Ook grafisch ziet het er knotsgek uit. Het design van personages, zombies... allemaal heel erg leuk en kleurrijk. Het is zeker geen topkwaliteit, maar het past bij de game en is net als de gameplay 'fun en quirky'.


Welcome to ParadiZe is een knotsgekke game met een apart concept en leuke ideeën. Niet alles is even goed uitgevoerd, maar fun is het zeker. In kleine dosissen. Wie een origineel zombieconcept zoekt, is hiet aan het juiste adres.


7/10


© Game4Me

Comments


bottom of page