top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Vertongen & Co #33 - Het Virus van de Vampier.

Reeks: Vertongen & Co

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271946

Prijs: €6,50


Een nieuwe maand, een nieuwe lading strips. Het zijn er heel wat, deze maand en een nieuwe Vertongen & Co is er eentje van. Het populairste personage van F.C. De Kampioenen beleeft ook deze maand weer een avontuur, en met een titel als Het Virus van de Vampier, lijkt het een eng avontuur te worden!


De manier waarop Markske en co. betrokken worden in het verhaal is alweer toevallig. Ze worden uitgenodigd door Professor Flessentrekker, maar hij blijkt ontvoerd, en uiteraard gaan de vrienden zich ermee bemoeien. Als thema koos de auteur voor iets virus-achtig, wat volledig past in de actualiteit. Hier is het een vampierenvirus dat de nonkel van oude bekende Mircevlad. Alweer een callback naar een vorig verhaal dus, en dat zal wie de reeks volgt, leuk vinden.





Een reeks toevalligheden stapelt zich weer op en Porei is het onderwerp van hoongelach door zijn uitstekende *kuch" deducties. De humor zit wel snor, voor de doelgroep en de iets oudere stripfan gaat de thematiek herkennen, inclusief een cameo van komiek Xander De Rycke, en cameo-veteraan Fokke van der Meulen. Er wordt ook wat gespeeld met de clichés van vampieren, zoals spiegelbeelden en look, maar ook eenzaamheid en vriendschap is een thema. Kortom, een tof album waar jonge lezers prettig doorbladeren en iets oudere fans thematisch iets aan hebben.


De nieuwe Vertongen & Co springt op de virus-trein, maar doet het op een leuke manier. Vampieren zijn altijd tof, en de manier waarop het gebracht wordt is erg humoristisch. Het had, zelfs met zijn doelpubliek, toch iets enger gekund, maar het is alweer een vlot lezend verhaal geworden.


7/10


© Game4Me

bottom of page