top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Vertongen & Co #32 - Vertongen in New York

Reeks: Vertongen & Co

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002269905

Prijs: €6,50


Het populairste gevogelte van de Lage Landen is terug: het kieken Markske Vertongen uit F.C; De Kampioenen. De Kampioenen én Vertongen & Co. persen er verhalen uit aan sneltempo en deze keer gaat Markske internationaal! De Big Apple! The City that never sleeps: Vertongen in New York.


Vertongen doet graag aan reizen. Monte Cacao is pas achter de rug, of New York volgt al. Bieke moet naar een congres en Markske en Paulientje gaan mee. Het verhaal draait... om een misverstand en een kofferwissel met een crimineel die diamanten smokkelt. Een klassiek recept voor een Kampioenen / Vertongen-verhaal dus, en de klassieke personages zoals Porei zijn ook van de partij. Ook Oma Boma lopen ze op de luchthaven tegen het lijf en toevallig moet ook zij naar New York! Hahaha wat een toeval.

Los van die simpele toevalligheden en weinig originele verhaallijn, is het wel leuk uitgevoerd binnen het geheel dat Vertongen & Co is. Markske weet de helft van de tijd niet waar de wind vandaan komt, De grappen zijn fijn en er is alweer een cameo voor Fokke, de uitbater van Comedy Café The Joker. De setting in New York is ook wel cool en tekenaar Wim Smerts laat ons enkele van de klassieke zichten zien in een verhaal dat toch wel goed aanleunt bij de betere verhalen van de reeks.


New York als setting is altijd leuk en Swerts doet er ook iets mee. Verder is het simpele, niet originele verhaal wel goed uitgevoerd en is het gewoon een lollig album, zoals elk verhaal in deze reeks.


7,5/10


© Game4Me

bottom of page