top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Vertongen & Co #29 - Gewichtige Zaken


Reeks Vertongen & Co

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002261152

Prijs: €6,99

Naast een nieuwe bisocoopfilm en een filmspecial van F.C. De Kampioenen is er nog een strip uit de franchise die afgelopen maand zijn opwachting maakte. Dan hebben we het natuurlijk over Vertongen & Co. De strip van het onfortuinlijke 'kieken' van de familie. Welke fratsen maakt hij nu weer mee?

Wel, de spil van het verhaal is eigenlijk Fernand. De antiekhandelaar is niet echt gelukkig met zijn uiterlijk en gaat naar een plek waar ze hem gaan helpen met vermageren. Of dat denkt hij toch. Het is al gauw duidelijk dat er iets niet pluis is en de oprichters bijbedoelingen hebben. Een leuke opzet, maar op sommige vlakken ook heel voorspelbaar.

De vaste protagonisten zijn bekend, en die ontbreken ook hier niet. We gaan niet alles verklappen, fans van de reeks weten ook wel over wie we het allemaal hebben. Op dat vlak mag de reeks wel eens verrassender uit de hoek komen, maar wellicht malen de jongere lezers van de reeks daar niet om. Zij willen gewoon een makkelijk te lezen nummer met leuke humor. En eerlijk gezegd krijgen ze dat ook.

De reeks Vertongen & Co is steeds een vermakelijk tussendoortje en dat is deze maand niet anders. Eerlijk is eerlijk: we hebben er zelf al betere gelezen binnen deze reeks, maar voor het doelpubliek is dit gewoon een vermakelijk tussendoortje.

6/10

© Game4Me

bottom of page