top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Vertongen & Co #31 - Prinses Bieke

Reeks Vertongen & Co

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002269899

Prijs: €6,99


Het is weer tijd voor een avontuur in het universum van F.C. De Kampioenen! Deze keer in de reeks Vertongen & Co. De titel, Prinses Bieke, is eentje die voor een callback gaat zorgen.. Een aantal avonturen geleden was er de 'Rally Van Monte Cacao,' en het is daar waar we nu opnieuw naartoe trekken.


Grote paniek in Monte Cacao! De Prins is verdwenen, vlak voor een gearrangeerd huwelijk. En als hij niet huwt voor een bepaalde datum zijn er grote problemen! Dat is de insteek van het verhaal, en dat zorgt voor een soort van deurenkomedie. Markske en Bieke worden uitgenodigd omdat Mark op de Prins lijkt en hij zijn plek moet innemen tot hij teruggevonden is. Naar daar gaan zorgt al voor komische situatie met Bieke die een judopak aantrekt en daarna wordt het dus die deurenkomedie.





Het ene moment wordt de Prins teruggevonden, het andere moment is Markske ontvoerd, dan weer de Prinses en moet Bieke de Prinses haar plaats innemen en zo gaat het nog even voort. Deurenkomedies zijn doorgaans wel heel grappig en dit nieuwe avontuur doet wat het moet doen: vlot lezen en af en toe in lachen uitbarsten; zeker voor het doelpubliek. Het verhaal is wel doorzichtig en niets speciaals, maar het is vooral jeel leuk. En dat is nog steeds het belangrijkste.


De F.C. De Kampioenen- en Vertongen & Co-strips lees je vooral voor het fungehalte en grapjes en niet voor een sterk verhaal. In dat opzicht stelt het avontuur zeker en vast niet teleur. De fans gaan blij zijn!


7,5/10


© Game4Me

bottom of page