top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske en Wiske #359 - De Naamloze 9

Reeks: Suske en Wiske

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789002271434

Prijs: €6,99


Het iconische stripduo Suske en Wiske weet van geen ophouden. 358 albums lang betoveren ze klein en groot met hun avonturen. De beste avonturen worden steevast gekenmerkt door een historische inslag als basis te leggen en dat te doorspekken met heerlijk avontuur. De Naamloze 9 is net wat anders.


We hebben natuurlijk al heel wat Suske en Wiske-avonturen meegemaakt zonder historische inslag en met wat modernere verhaallijnen. Dat is de Naamloze 9 ook, maar op een ander niveau. De meeste moderne verhaallijnen vielen de laatste jaren wat tegen. Met de Naamloze 9 hebben Sus en Wis een absoluut topavontuur te pakken. Barabas betrapt inbrekers op zoek naar een code, er is een geheimzinnige organisatie die de Naamloze 9 heet, en er is Krimson in een ruimtestation.





Dat alles zorgt voor een knap avontuur vol mysterie. De gebruikelijke ingrediënten zoals een grappige Lambik die denkt dat hij alles kan of spierbundel Jerom zijn aanwezig, maar het is allemaal iets 'cooler'. Daar zorgen die Naamloze 9 voor. Het is een race tegen de klok en er wordt ook nog een klimaatkwestie aan toegevoegd. Spannend én de hele wereld is in gevaar. Het zal wel niet het allerbeste avontuur ooit zijn, maar De Naamloze 9 zorgt voor het coolste en het mysterieuze avontuur in tijden.


De Naamloze 9 is een cool en mysterieus avontuur. Het is eens iets compleet anders dan een doorsnee Suske en Wiske-avontuur, maar het behoudt wel de gekende ingrediënten die de strip groot maken. Een ideale combinatie dus, en nog eens een echt topavontuur in de reeks.


9/10


© Game4Me

bottom of page