top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske en Wiske #356 - De Fluitende Olifant

Reeks: Suske en Wiske

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789002271052

Prijs: €6,99


Suske en Wiske is één van die stripreeksen die tot de algemeen erfgoed moeten behoren. De reeks loopt al meer dan driehonderd avonturen en verschillende decennia lang. De kwaliteit is over de jaren niet altijd even sterk geweest, maar de laatste paar jaar lijkt de reeks zijn niveau terug gevonden te hebben. Zet De Fluitende Olifant die trend verder?


Reden voor feest in dit avontuur, want Suske is jarig! En waar Suske wel heel erg van houdt, zijn treinen en hun historie. De geschiedenisles tijdens hun bezoek aan een museum voelt eerst wat school-achtig aan, maar met Barabas als vriend wordt dé verrassing een reis in de tijd naar de eerste treinrit in België. Daar begint het avontuur, want men wil de eerste treinrit saboteren én Barabas zijn over-over-grootmoeder was machinist. Het is dus alweer een strip met historische inslag en dat is toch wanneer de Suske en Wiske-reeks op zijn best is.





Daar kunnen we bij dit avontuur dus weer alleen maar weer blij mee zijn. De historische inslag is boeiend en het complot tegen de treinrit houdt het allemaal boeiend, ook al omdat er consequenties aan verbonden zijn voor Barabas wanneer de trein met zijn over-over-grootmoeder een ramp tegemoet gaat. Spannend, een geschiedenisles en hier en daar gepaste humor met Lambik die vooral Lambik mag zijn en je hebt weer een prima Suske en Wiske-avontuur dat qua sfeer dicht bij de klassiekers hangt.


Je leest het: dit avontuur is toch weer eentje dat geslaagd is. Suske en Wiske mogen iets oplossen in het verleden, en dat blijft altijd boeien wanneer er een grond van waarheid in die trip naar het verleden zit. Een avontuur dat boeit en geen pagina kan vervelen.


8/10


© Game4Me

bottom of page