top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Nachtwacht #8 - De Duivelskermis

Reeks: Nachtwacht

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002272158

Prijs: €6,99


De hyperpopulaire Studio 100-reeks Nachtwacht weet ook van geen ophouden. Met Covid-19 stilletjesaan onder controle lopen de theatershows weer, er is een attractie aan de Nachtwacht gewijd in Plopsaland De Panne en de strips lopen ook nog als een trein. Nummer acht al.


De Duivelskermis is een strip die zal opvallen in de winkelrekken. De cover is heel kleurrijk en cool en gaat de jonge lezers zeker en vast naar zich toezuigen als ze hem zien staan in de winkelrekken. Het verhaal zelf is vrij voorspelbaar, maar dat is op maat van het doelpubliek. Er vestigt zich een kermis in schemermeer, en in eerste instantie hebben Wilko, Vlad en Keelin niets in het snuitje. Maar dat verandert snel.





De kermis is dus door en wezen neergepoot dat kermisgangers in levenloze zombies verandert. Een wat oudere lezer ziet het van mijlenver aankomen. Voor het doelpubliek is dat gewoon een leuke strip die grappige momentjes kent en door de kermis extra kleurrijke tekeningen meebrengt dan gewoonlijk. Het wordt natuurlijk wel wat spannend ook, maar niet té spannend voor de jonge lezertjes. De nieuwe Nachtwachtstrip is niets uitzonderlijk, maar doet wat het moet doen, de lezer amuseren.


De Nachtwachtstrips zijn een groot succes bij de jonge lezers en fans van de reeks, en dat lijkt niet snel te veranderen. De strips zijn makkelijk te lezen, bij momenten spannend genoeg en dit avontuur is nog eens wat kleurrijker dan anders. It does the job.


7/10


© Game4Me



bottom of page