top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Nachtwacht #5 - Het monsternest

Reeks Nachtwacht

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789462107434

Prijs: €6,99


De Nachtwacht van Studio 100 is hun huidige prijsbeest. De bioscoopfilms doen het goed, ze nemen de Kerstshow-fakkel over van Samson & Gert, en de stripreeks overleeft, in tegenstelling tot de stripreeks van K3. Het Monsternest is nu al het vijfde nummer. Opnieuw een leuk avontuur voor jonge fans?


Wanneer er een nieuw avontuur verschijnt van Nachtwacht weet je dat er één constante is: dat er een nieuw monster in Schemermeer opduikt vanuit de Onderwereld. Dat is deze keer niet alles. Vladimir heeft zelfs een 'love interest' en het nieuwe gevaat en die love interest vloeien mooi samen. Al blijft het een strip voor jonge lezers, dus ingewikkelde verhaallijnen moet je niet verwachten.

Dat is voor een reeks als deze natuurlijk ook niet nodig. De drie Nachtwachters doen hun ding, het monsters gebruikt Vlad zijn liefje voor eigen doeleinden en het feit dat Vlad moet verbergen dat hij een Vampier is, wordt ook nog eens gebruikt. Het is het gebruikelijke recept van de Nachtwachtstrips en de verhalen in het algemeen. Misschien wat voorspelbaar, maar voor een reeks als deze met zijn doelgroep, doet ook het Monsternest zijn job. Een toffe strip rond Studio 100 zijn paradepaardje.


De Nachtwacht kent succes als stripreeks en het is duidelijk waarom. Voor het doelpubliek is dit een strip met een herkenbare formule die werkt, leuk getekend is en relatief simpel wordt gehouden. Op deze manier is de stripreeks nog een lang leven beschoren.


7/10


© Game4Me


bottom of page