top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Nachtwacht #7 - Het Fedora Fantoom

Reeks: Nachtwacht

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002272141

Prijs: €6,99


De jongerenreeks Nachtwacht van Studio 100 blijft heel erg populair. Het zal één van de eerste Studio 100 theatershows zijn die hervat post-corona, er staat een derde bioscoopfilm te trappelen om de zalen te bestormen en de stripreeks blijft populair. Komt het zevende nummer met een interessant verhaal?


Het begint alleszins met een opruimactie, en magische voorwerpen die in een koudvuur verband worden door de Nachtwacht. Dat is de opzet van het hele verhaal, want een magische hoed met een demoon in blijft achter, ontsnapt uit de hoed en neemt Cooper over. Een moeilijk verhaal is het niet, dat mag ook niet verbazen met het doelpubliek dat de strip heeft, maar het is wél een vlot lezend en leuk verhaal.





Het is ook best een verhaal met een 'grote' premisse, want er verschijnt een fedorahoedenfabriek in het bos, de bewoners van schermermeer worden haast allemaal betoverd en de Nachtwacht moet het maar allemaal zien op te lossen. Het avontuurlijke in dit verhaal is prima, de magie ook. De humor is wat minder aanwezig, maar de humor die er is, doet zijn job. Alweer een vlot, tof verhaal voor het doelpubliek.


Als er één ding is dat veel jeugdstrips van Standaard Uitgeverij gemeen hebben, is het de consistente kwaliteit van de verhalen. Ook dit is weer een tof, vlot lezend verhaal dat elke Nachtwacht-fan ongetwijfeld in hoog tempo gaat verslinden, om daarna weer lustig te wachten op het volgende avontuur.


7/10


© Game4Me



bottom of page