top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Nachtwacht #4 - De Hellehond

Reeks Nachtwacht

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002270024

Prijs: €6,99


Studio 100 heeft al heel wat IP's gecreëerd die het enorm goed doen bij kinderen en De Nachtwacht is ongetwijfeld uitgegroeid tot één van de grootste goudmijntjes voor Studio 100. Vier seizoenen op televisie, twee bioscoopfilms en nu een stripreeks die aan zijn vierde nummer toe is. De Hellehond.


De hellehond gunt ons in dit avontuur nog eens een blik in de werking van de Hoge Raad. Zeg maar het orgaan dat heerst over alle wezens en de kwaadaardige wezens in toom houdt. Wanneer een aorta-vampier opduikt en zegt dat de President van de Hoge Raad ontvoerd is, ontwikkeld zich een avontuur dat enerzijds luchtig blijft, maar op bepaalde vlakken toch wel spannend is.





Er zitten grapjes in de in elke Nachtwacht-strip terugkomen, maar er is ook verraad, politiek getwist en actie. Nu, dat blijft allemaal in kindervorm, want dat is nu eenmaal het doelpubliek van de strips, maar een iets ouder publiek vindt in dit vierde nummer ook nog wel een luchtig avontuur dat vrij vlot en zonder veel nadenken gelezen kan worden. Het vierde nummer meandert voort op de sfeer van de vorige drie nummers, en dat is helemaal niet slecht.


De Nachtwacht is de enige overgebleven Studio 100 strip nadat de K3-strip wegens tegenvallende verkoopcijfers geschrapt werd, en het is duidelijk waarom. Het zijn voor kinderen telkens opnieuw leuke spannende avonturen om lezen en daar vormt De Hellehond geen uitzondering op.


7/10


© Game4Me

bottom of page