top of page
  • Foto van schrijverkevinvercauteren2

Review: WWE2K Battlegrounds

Ontwikkelaar: Saber Interactive Uitgever: 2K Games, Take-Two Interactive

Platformen: PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia, Microsoft Windows Genre: Sport, arcade

Releasedatum: 18 september 2020 Adviesprijs: € 39,99Normaal zou rond deze periode het nieuwe WWE2K21 uitgekomen zijn, maar door de tegenvallende resultaten van de voorgaande editie besloot 2K games toch om een jaartje over te slaan. Toch zaten ze niet stil en kwamen met iets anders over de boeg in het wrestling genre. Kunnen ze de negatieve sfeer die over de WWE games hangt veranderen met WWE2K Battlegrounds of krijgt 2K Games een Rockbottom rond de oren? We gingen de ring in en kwamen tot de volgende conclusie.


Als wrestling fanaten hopen we dat deze WWE2K Battlegrounds iets wordt. We moeten grif toegeven dat het op dit moment in het WWE universum overal wat rommelt, want de verhaallijnen die worden neergepend in het (echte) WWE is ook niet om naar huis te schrijven. Dat gezegd zijnde concentreren we ons volop op deze WWE2K Battlegrounds.


De campaign is het eerste wat we onder handen nemen en onze eerste indruk is vrij positief. Paul Heyman probeert grote baas Vince McMahon te overtuigen om een extremere versie van WWE te creëren door middel van het evenement te verplaatsen op verschillende locaties doorheen het land. Paul Heyman schakelt de hulp in van Stonecold Steve Austin om talenten te vinden die eventueel kunnen doorbreken in het WWE universum.

Alles wordt mooi weergegeven in een comic book-stijl. Je ontmoet doorheen de campaign een aantal onbekende wrestlers waarmee je het verhaal doorheen worstelt. In het begin is het leuk, maar dit gevoel krijgt toch al snel een ommekeer. Uiteindelijk komt het steeds op hetzelfde neer. Je moet ongeveer een tiental gevechten per personage doen en kan je enkele nieuwe battlegrounds, worstelaars en power ups vrijspelen.


De battlegrounds zijn gevechtsringen die op verschillende plaatsen staan gestationeerd. Zo heb je er eentje in een moerasgebied waar je dan als optie krijgt om een worstelaar uit de ring te gooien richting een krokodil. De worstelaars die je vrijspeelt in het verhaal zijn niet de bekendste worstelaars en de power ups houden de game min of meer recht.

De power ups zorgen ervoor dat je de game voor een moment tactisch kan aanpakken, want op de juiste moment de correcte power up gebruiken kan ervoor zorgen dat je een gevecht kan winnen. Zo kan je bij een bepaalde power up ervoor zorgen dat je tegenstander je aanvallen niet kan counteren. De worstelaars die je vrijspeelt in het verhaal zijn vrij bekende figuren, maar worstelaars als Sasha Banks; Drew Mcintyre en AJ Styles ontbreken. Daarmee komen we aan het meest degoutante punt van deze game, microtransacties.


WWE2K Battlegrounds werkt dus met microtransacties, je kan of moet dus worstelaars vrijkopen met geld dat je verdiend door de game te spelen (Battle Bucks) of met echt geld. Als je bepaalde worstelaars wil vrijkopen met Battle Bucks zal je heel wat tijd moeten spenderen in deze game en helaas vrezen we dat dit voor vele spelers weggelegd is. Als je dan uiteindelijk toch een worstelaar koopt heb je ook de optie om verschillende outfits van deze worstelaar te kopen. Tegenwoordig kom je dit concept veel tegen in games, maar dat je dan eigenlijk de meest bekende worstelaars op dit moment in dit concept draait is niet te begrijpen.

Elke dag kan je dagelijkse missies voltooien waardoor je Battle Bucks kan verdienen. Je hebt niet alleen deze Battle Bucks nodig om worstelaars vrij te kopen, maar ook gouden munten. Deze moet je dus kopen met echt geld, want tot hiertoe heb ik ze nog niet verdiend door te spelen. Dus als je met bekendere worstelaars wil spelen zetten ze je eigenlijk verplicht aan om echt geld te spenderen.


Je hebt buiten de campaign ook nog andere modes zoals toernooien en King of Battlegrounds. Deze laatste is een online gebeuren waar je met drie andere spelers in de ring komt te staan en de bedoeling is om het zo lang mogelijk uit te houden door niet uit de ring te worden gegooid. Op zich allemaal wel leuk, maar deze game wordt net zoals zijn grote broer WWE2K20 geteisterd door bugs. Zo gebeurde het dat je in de hoek van de ring wordt gesmeten en dat er op het eerste zicht niks aan de hand was tot je plots doorheen de ring ging en zo uit King of Battlegrounds werd geëlimineerd. De commentaar laat ook te wensen over, want deze herhaalt soms drie zinnen na elkaar of zelfs commentaar op gebeurtenissen die al even geleden waren gebeurd.

Er zijn heel wat worstelaars aanwezig zeker als je er heel wat vrijkoopt. Ze zijn ook onderverdeeld in verschillende categorieën zoals Powerhouse en Alrounder. Toch is het één en al een saaie boel, want buiten de vechters hun signature moves hebben ze zo goed als allemaal dezelfde aanvallen of grepen.


Visueel kunnen we spreken over een tekenfilm stijl die op zich wel leuk uitpakt. Qua sfeer had de game toch iets meer zijn best mogen doen. WWE moet het ook heel hard hebben van zijn sfeer en in deze game is die ook op momenten hard te zoeken. Niet enkel was de sfeer hard te zoeken, maar ook onze zin om deze game te spelen.. Onze hoop richting WWE2K21 is enorm naar beneden gehaald en als het volgend jaar niet lukt voor 2K Games zal het zoals Undertaker meermaals zei in WWE een Rest In Peace worden voor de wrestling games van 2K Games.


Hadden we gehoopt dat deze WWE2K Battlegrounds een succes zou worden? Zeer zeker, helaas is het een chokeslam van jewelste waar we nog enkele nachten van wakker gaan liggen. De game is ronduit gewoon saai. Het is voor de eerste twee uur misschien leuk om te spelen, maar dan slaat de bom toch in. De worstelaars zijn wel onderverdeeld in verschillende classes, maar uiteindelijk hebben ze bijna allemaal dezelfde moves. De bugs zijn spijtig genoeg ook weer enorm aanwezig en dan nog maar te zwijgen over het systeem van de microtransacties. Als wrestling fanaten zijn we enorm teleurgesteld in deze game en hopen we echt dat volgend jaar WWE2K21 terug het wrestling genre op de kaart kan zetten in het universum van de games.


3/10

© Game4Meコメント


bottom of page