top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review | Wo Long: Fallen Dynasty


Ontwikkelaar: Team Ninja

Uitgever: Tecmo Koei

Platformen: PS5, PC, PS4, Xbox One, Xbox Series X

Genre: Actie-RPG

Releasedatum: 3 maart 2023

Adviesprijs: € 59,99


Met Ninja Gaiden en Nioh heeft ontwikkelaar Team Ninja genoeg ervaring met ninja's, shaolins en alle varianten daarop dat je kan bedenken, dus was er reden om enthousiast te worden wanneer Koei Tecmo Wo Long: Fallen Dynasty aankondigde van deze ontwikkelaar. Of het enthousiasme gerechtvaardigd was, kunnen we vanaf nu ontdekken.


De term Souls-like valt de dag van vandaag in veel gamerecensies, maar de waarheid is dat dit soort spellen vaak teruggrijpen naar dat soort concept. Wo Long: Fallen Dynasty doet hetzelfde. Alleen gaat ontwikkelaar Team Ninja hier wat creatiever om met de elementen die van een game een Souls-like maken. Wat elders een kampvuur is, is in Wo Long: Fallen Dynasty een Battle Flag. De voordelen - en nadelen - zijn hetzelfde: je health wordt volledig hersteld, je kan XP punten spenderen, je spel saven én je Fortitude level wordt gesolideerd. Wat dat is? Een levelsysteem dat verandert naargelang je vijanden omlegt of zij jou terugsturen.




Het Fortitude systeem is één van de dingen die van Wo Long echt een knappe game maken en het onderscheid van de rest. Het maakt het spel ook uitdagend. Je vertrouwenslevel - laten we het zo noemen - stijgt met het neermaaien van vijanden. Omgekeerd doet dat hetzelfde bij vijanden. Sterf je, verlaagd je Fortitude niveau, maar niet lager dan waar je jouw vorige Battle Flag neerpootte. Dat maakt het allemaal heel uitdagend en interessant, ook al omdat eindbazen een vaste level hebben en je dus maar beter kan zien dat je genoeg vijanden verslaat zodat je Fortitude level hoog genoeg is om de baas aan te kunnen.

Er is natuurlijk méér nodig dan dat om een succesvolle Souls-like actie-RPG te maken van Wo Long: Fallen Dynasty, en dat is er. De combat is eentje die heel divers is, sterk uitziet en echt wel uitdagend is. Je vertrouwt immers niet alleen op je zwaard, maar ook op magische spreuken. je kan die spreuken echter niet eindeloos spammen, zodat het allemaal echt wel uitgebalanceerd is. Ook vijanden zijn heel erg vaardig. Op dat vlak is het belangrijk op de juiste moment een parry uit te voeren. Geen simpele druk op een knop, maar timing is enorm belangrijk. Wo Long doet dat allemaal heel erg goed en op die manier geeft het heel veel voldoening wanneer je een perfecte parry uitvoert en meteen een tegenaanval kan lanceren.





De combat is sterk, het Fortitude systeem een enorme meerwaarde, maar het is niet al wat blinkt in Wo Long. Het verhaal heeft zo een interessante setting en invalshoek, maar de manier waarop dat verhaal uit de doeken wordt gedaan, kan veel beter. Ook grafisch is het geen absolute topper. Qua design zijn de bosses en de levels echt straf. maar technisch is het niet allemaal 'smooth sailing'. Hier en daar zijn er problemen met de textures en ook de belichting is niet het beste wat we dit jaar al gezien hebben. Gelukkig is Wo Long wel gewoon een uitdagende Souls-like game en een beest om te verslaan.



Als je een game zoekt die je frustreert en daarna enorm veel voldoening biedt wanneer je een hindernis overkomt, zit je bij Wo Long: Fallen Dynasty heel goed. Straffe combat en een sterk Fortitude systeem zorgen ervoor dat je een enorme uitdaging voorgeschoteld krijgt die je graag tot het einde het hooft wil bieden. Team Ninja does it again.


8/10


© Game4Me



bottom of page