top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Warhammer - Chaosbane: Slayer Edition

Ontwikkelaar: EKO Software Uitgever: Nacon

Platformen: PC, PS4, Xbox One, PS5 Genre: RPG, Actie

Releasedatum: 19 november 2019 Adviesprijs: €59,99


De PS5 is nu een week geleden gelanceerd en hoewel je er ook PS4-games kan op spelen, komen heel wat spellen met een PS5-versie die gebruik maakt van de grafische capaciteiten van de console. Heel wat spellen zijn evident, zoals PS4-games die verschenen nét voor de PS5 de winkelrekken in belandde. Warhammer: Chaosbane is een minder voor de hand liggende keuze.


De game verscheen ongeveer een anderhalf jaar geleden, maar we snappen wel waarom ontwikkelaar EKO Software de game naar PS5 brengt. Echt goede isometrische dungeon crawlers zijn er niet te vinden op de PS5. Wat Chaosbane goed maakte, en maakt, zeiden we al in de vorige recensie, in 2019. Het verhaal is simpel in opzet, maar gaat vrij diep en het was ook eens iets nieuws binnen het videogame-universum van de gigantische Warhammer-wereld. Wie hem destijds niet speelde, doet er niet slecht aan de game een kans te geven, want binnen het genre van looting dungeon crawlers is Chaosbane heus geen slechte game.

Een topper is het evenwel nooit geweest. Het maken van een personage is vrij beperkt, al geven de verschillende klasses je wel wat variatie in vechtstijl en tactieken om bepaalde vijanden aan te pakken. Dat is uiteraard niet nieuw, maar de manier waarop EKO Software het hier aanpakt is gewoon heel goed uitgevoerd. Bovendien is deze PS5-versie het vollédige pakket van Chaosbane. Dat wil zeggen inclusief alle DLC die er voor verschenen is dus ook de nieuwe Demon Hunter. Leuk voor gamers die de DLC niet speelden. Of je nu daar de game opnieuw voor moet kopen is natuurlijk de vraag, maar het is ontegensprekelijk zo dat met alle DLC en uitbreiding deze versie hét moment is om de game in huis te halen.


Naast alle goede dingen, gelden de minder goede dingen natuurlijk ook. Ja, de combat is heel erg leuk en de verschillende klassen zorgen voor een andere aanpak, en de abilities zijn makkelijk in gebruik met simpele knoppen en een cooldown maar aan de andere kant wordt het nog steeds repetitief. Het verhaal is wel boeiend en de combat heeft steeds een bepaalde fun factor omdat het zo chaotisch kan worden, maar als je wat langer speelt treed een vermoeid en repetitief gevoel op.
Maar wat maakt deze PS5-versie dan anders? De visuals natuurlijk. Alles ziet er strakker uit, de belichting is pakken beter en de chaos oogt nog mooier en kleurrijker. Lees het pr-praatje van Sony over de nieuwe grafische vooruitgang van de console en je hebt er een goed idee over. Minder positief is dat één van die andere features, de dualsense en zijn haptic feedback, amper tot niet gebruikt worden. Een beetje functioneel geluid, een trilling hier en daar en dat is het. Als we al een vlugge upgrade krijgen van een PS4-game verwachten we wel dat alle features goed gebruikt worden en dat is niet het geval voor Warhammer: Chaosbane.


EKO Software wil het looter dungeon crawler gat induiken dat de PS5-catalogus nog heeft, en doet dat vrij degelijk. Het is dezelfde degelijke game van uit 2019, maar dan met betere visuals en alle DLC. Helaas is het gebruik van de Dualsense zijn features minimaal, maar het blijft een leuke ervaring, hetzij dan in korte speelsessies.


7/10


© Game4Me

Commentaires


bottom of page