• Game4Me

Review | TT Isle of Man: Ride On the Edge 2

Ontwikkelaar: Kylotonn Uitgever: NACON

Platformen: PC, PS4, Switch, Xbox One Genre: Race

Releasedatum: 19 maart 2020 Adviesprijs: € 59.99


Racegames galore! Elk jaar opnieuw worden we overstelpt met racegames, en NACON is een van de drijvende krachten achter de jaarlijkse toevoer aan racegame, zij het met wagens of motoren. Twee jaar geleden verscheen de eerste TT Isle of Man-game gebaseerd op de Isle of Man TT Race en de sequel liet dus niet lang op zich wachten.


Een jaarlijkse racegame is het niet geworden, maar het succes van de eerste game was dus groot genoeg om Kylotonn en NACON te doen besluiten deze game opnieuw uit te brengen. De race is vanwege de COVID-19 pandemie dit jaar geannuleerd, maar de game dus niet. Wat racegames betreft begin je in deze carrière vrij standaard met een racer aan te maken en je weg naar de top te banen. Je kan niet direct zomaar races rijden, dus moet je jezelf opwerken door middel van time trials en je zo in het oog rijden van topteams en organisaties..

Allemaal vrij standaard dus, al doet Kylotonn zijn uiterste best om het gecompliceerd te laten lijken. Je krijgt heel wat contractjes en doelstellingen voorgeschoteld, net als een grote keuze aan racemotoren, maar als je door de vele letters en opmaak kan kijken, merk je dat er niet zo heel veel of heel ingewikkeld schuilgaat achter deze game. Integendeel, de menu's lijken gewoon chaotisch en het lettertype is eigenlijk wat te klein. Gelukkig draait zulke game vooral om racen, en in dat opzicht lijkt het allemaal wel mee te vallen, het is zelfs een heuse vooruitgang tegenover de eerste game uit 2018.


Het racen voelt vrij lekker aan. Het is ook iets makkelijker om als niet-race specialist in te rollen. Niet dat het opeens veel minder uitdagend is. Het is nog steeds uitdagend, maar waarbij je jezelf bij de eerste game soms voelde alsof het niet uitmaakte of je de boel onder controle had, is alles in deze opvolger stabieler. Je stalen ros gaat niet ongecontroleerd meer uit de bocht, als je maar goed genoeg stuurt en je gaspedaal onder controle houdt. In de vorige game kon dat dus wel gebeuren. Het verschil ligt dus in de ontwikkeling van het racegebeuren en daar verdient Kylotonn toch pluimen voor; Het is immers zo dat de ontwikkelaar uit zijn fouten leert.

Een aangename, uitdagende, maar haalbare race-ervaring dus. En eentje waarin je jouw race skills erg kan verbeteren eens de free roam mode zich openbaart. Je kan dan racen of rustig cruisen in de open-wereld en tijdsuitdagingen aangaan of snelheid proberen te maken op bepaalde stukken. Niet dat die open-wereld tsjokvol content zit, maar het is leuk om door te rijden en te oefenen zonder enige tijdsdruk of de druk van achtervolgers in een race. Dat je dit kan is een pluspunt en het maakt het des te meer jammer dat de game visueel toch wel serieus 'below par' blijft.


De wereld oogt niet soepel en mooi en eerlijk gezegd maken de dynamische weersomstandigheden ook geen verschil. Meestal is dynamisch weer iets dat visueel impressionant kan zijn, of iets kan toevoegen. Visueel doet het dat alvast niet. De omgeving is te weinig gedetailleerd naar moderne maatstaven en dat geldt ook voor de modellen van de racers en bolides. Niet dat het lelijk is, of niet om aan te zien, maar naar moderne maatstaven is het geheel gewoon te weinig. Gelukkig speelt het dus gewoon heel erg lekker.


TT Isle of Man: Ride on the Edge 2 is geen onversneden topper in het motorace genre, maar zo zijn er eigenlijk... geen. De ultieme motorace-game vinden blijft enorm moeilijk, maar deze game benadert het misschien nog het meest. Het racen is gewoon heel erg goed. Jammer genoeg is het totaalpakket met modi en graphics. niet wat we verwachten anno 2020.


7/10


© Game4Me

© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now