top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Trolls - Remix Rescue


Ontwikkelaar: Petit Fabrik

Uitgever: GameMill Entertainment

Platformen: PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S, PC, Switch

Genre: Platformer

Releasedatum: 27 oktober 2023

Adviesprijs: € 49,99


De Kleurrijke Trolls van Dreamworks zijn terug. De originele film dateert al van 2016 en is nu aan zijn derde film toe: Trolls Band Together. De muzikale animatiefilm komt niet alleen: hij brengt een videogame tie-in mee: Remix Rescue. Een leuk intermezzo voor de jonge gamers, of een snelle cash-in?


Qua verhaal brengt Remix Rescue een gek verhaaltje. Chaz, de Troll die houdt van Jazz en een hippie-levenstijl brengt iedereen in een trance en doet iedereen een snor groeien om zo zijn Jazztopia te bouwen. Een utopische wereld waarin Jazz centraal staat. Eéntje wordt gemist en met die Troll mogen we aan de slag om iedereen uit uit de klauwen van het Jazztopia te redden. Een absurd verhaaltje en best wel fijn. Ook de manier waarop het de game doet starten is méér dan oké en zorgt ervoor dat we als speler helemaal mee zijn in de muzikale sfeer die Trolls toch altijd tracht te brengen.

Nu is er qua gameplay natuurlijk niet héél veel verrassend aan. Het is een typische, kindvriendelijke platformgame. De wereld is opgedeeld in enkele regio's en je speelt er gewoon lineair door. Ook de levels zijn vrij lineair, al is het level design beter dan gemiddeld, voor dit soort games. Er zijn meerdere paden om je doel te bereiken en hier en daar een geheimpje. Dat houdt zeker het doelpubliek wel bezig. De levels zijn ook vrij groot voor dit soort game, dus dat is zeker en vast een pluspunt. De gameplay op zich is wel vrij basic. Springen, lopen, omgevingspuzzels oplossen en occasioneel vechten. Occasioneel, want het is natuurlijk een vrolijke, kleurrijke game en dat past niet helemaal.


Al probeert de ontwikkelaar dat vechten wel naar de geest van het spel te doen. Het is vooral het elastische trollenhaar dat zijn rol daarin speelt en je kan het dus achteruitwerpen als een lasso en vijanden er mee slaan. Daarin zijn enkele vaardigheden te unlocken wat je meer mogelijkheden geeft op platformingvlak, en terwijl het amusant is, blijft het allemaal wel heel erg simpel. Als je géén kind bent, gaat het spel je niet veel doen. Al is het wel leuk om in co-op met je kind te spelen, want dat kan. Samen kan je dan leuke minigames spelen op de muziek van de film. Een leuke extra voor de spelende kinderen.
Het is dus best een oké-game, maar grafisch valt het allemaal wel wat tegen. Goed, het ziet er vrolijk en kleurrijk uit, zoals het hoort voor een game gebaseerd op een Trolls-film die 90 minuten feel-good gezang is, maar dat wil niet zeggen dat je mag beknibbelen op kwaliteit. Ook jonge gamertjes willen wel een goed uitziende game spelen. De textures zijn laag in kwaliteit en de wereld is wat vlak qua look. Het 'leeft' niet, en dat heeft een vrolijke feel-good game als deze toch wel nodig. Waar de gameplay degelijk is, de soundtrack gewoon goed is, is het visuele verre van goed, helaas.


Laat het visuele je wel niet tegenhouden om je jonge gamertje dit spel cadeau te doen. Het is leuk, en zeker als hij of zij een Trolls-fan is, is het een fijn spel om spelen. De gameplay is weinig verrassend, maar goed uitgevoerd. Enkel het grafische valt écht tegen.


7/10


© Gam4Me


bottom of page