top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review | Suicide Squad: Kill the Justice League
Ontwikkelaar: Rocksteady Studios

Uitgever: Warner Bros. Games

Platformen: PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Genre: Actie

Releasedatum: 30 januari 2024

Adviesprijs: € 69,99


Batman en alle nevenfiguren uit de DC-franchise blijven boeien. Het DCEU mag dan wel opnieuw gestart zijn onder James Gunn en veel films kenden geen kritisch succes, maar de comics en games blijven veelal goud. Tijd voor een Suicide Squad-game dus, en dat kan leuk worden. Want de slechterik uithangen is soms gewoon cool. Virtueel toch.


Voor de liefhebbers van de Arkham-games is er goed nieuws: het is een soort van vervolg op die games. Het speelt zich min of meer af in hetzelfde universum én Kevin Conroy laat voor een laatste keer zijn iconische Batman-stem horen. Meteen een pluspunt. Ook het verhaal kent potentieel in zijn premisse: Brainiac heeft toegeslagen en leden van de Justice League, zoals Green Lantern, Batman en anderen, in zijn macht gekregen. Amanda Waller stuurt daarom een bonte bende villains de strijd in, in Metropolis. Dat klinkt goed, en toch had het qua verhaalbegin epischer gekunnen.

De (anti)helden worden immers netjes één voor één geïntroduceerd met een weinig memorabel schietfeest. Harley, Captain Boomerang, Deadshot en King Shark krijgen we één voor één onder onze hoede en mogen een bende schurken afknallen om dan samen te komen. Daarna kies je eentje, maar dat is niet definitief. Je kan altijd switchen tussen de personages. Wat positief is, want dat brengt afwisseling in anders repetitieve combat. Je leest het goed: repetitief. Rocksteady is een meester in het brengen van sterke combat met combo's a volonté en doet dat ook nu eigenlijk goed, maar het is een looter-shooter en geen gewone actiegame. Dat wil zeggen dat je horde na horde vijanden tegenkomt terwijl je van missiepunt naar missiepunt gaat, en maar afknalt en loot.


Maar afwisseling in speelstijl dus. Boomerang krijgt Flash-achtige krachten, Deadshot heeft uiteraard zijn knal-skills, Harley gaat aan de haal met Batman zijn grappler en King Shark is gewoon cool en krachtig. Gelukkig is alles tussen de gameplay wél absolute top. Het verhaal begint dan niet spectaculair, het wordt wél heel goed. Zeker de cut-scènes waar we de antihelden met mekaar zien praten zijn erg sterk. Vooral King Shark is hilarisch en Waller enorm goed neergezet. De Voice Acting is van een hoog niveau, wat zorgt voor interessante dialogen en interacties.

Dat wordt dus niet helemaal een gevolg gegeven door de gameplay. Hoewel de open-wereld er knap uitziet en een echte 'vibe' uitstraalt, Doe je er wel altijd hetzelfde in. Zelf kozen we altijd voor een ander personage om de schwung er in te houden, maar zelfs dan gaat het looten en shooter na een tijdje repetitief worden. Je kan wel ervaringspunten uitgeven en nieuwe kostuums aantrekken en andere wapens equippen, maar helemaal vrolijk wordt je er allemaal niet van.


Waar we dus wel vrolijk van worden is het stemmenwerk, ook dat van wijlen Kevin Conroy en dat in een game die er ook nog eens heel goed uitziet. De actie kan chaotisch worden, maar ziet er wel enorm stijlvol uit, net als het design van Metropolis en de detaillering van de personages. Grafisch is The Suicide Squad: Kill the Justice League een heel straffe game. Enkel is het jammer genoeg ook een bewijs dat graphics niet alles zijn.


Suicide Squad: Kill the Justice League is niet de game die we gehoopt hadden. Visueel en qua stemmenwerk is het een topper, en ook het verhaal mag er meer dan zijn. De gameplay is echter heel repetitief en het looter-shooter gegeven werkt niet echt voor dit universum. Gelukkig bieden de personages nog wat afwisseling, maar niet genoeg om er nog een topgame van te maken.


6/10


© Game4Me
Comments


bottom of page