top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: PAW Patrol World


Ontwikkelaar: 3D Clouds

Uitgever: Outright Games

Platformen: PC, PS5, Xbox Series X, Switch, Xbox One, PS4, Switch

Genre: Avontuur

Releasedatum: 27 september 2023

Adviesprijs: € 39,99


De pups van Paw Patrol zijn weer van de party. Ryder en zijn heldenhondjes zijn in no-time opgeklommen naar één van de meest lucratieve kinderfranchises van het moment en dat resulteerde in waanzinnig veel Paw Patrol afleveringen, een bioscoopfilm én meerdere videogames. Ook dit jaar komt er een nieuwe film én nu dus een heuse open-wereld videogame.


Je raadt het al: niemand minder dan Outright Games komt met Paw Patrol World. Dé uitgever bij uitstek wanneer het gaat over Nickelodeon animatiereeksen turned videogame. De poorten van Avonturenbaai gaan volledig open, plus enkele extra locaties daarbuiten. Eigenlijk is het verhaal héél simpel. De burgemeester wil Paw Patrol-dag in de soep doen lopen en de pups moeten hem stoppen. Meer is het niet. Het is dan ook een game voor héél jonge gamers. Denk zes-zevenjarigen. Dat merk je aan alles. Elke stap wordt uitgelegd en alles is heel basic. En ook de missies en alles wat je moet doen is niet al te lastig of te ingewikkeld.

Je kiest een pup en wandelt of rijdt door de straten van avonturenbaai. Onderweg raap je hondenkoekjes op en wacht je tot je opgeroepen wordt door Ryder en moet je jezelf naar de missie reppen. Je kan ondertussen ook Avonturenbaai en enkele zijlocaties verkennen met elke pup uit de originele reeks + Zuma en Tracker. Het is allemaal heel herkenbaar voor trouwe kijkertjes van Paw Patrol. De locaties, de personages... Maar het is allemaal heel rudimentair. Een beetje zoals de Nickelodeon televisiereeks. De gameplay zelf is ook heel simpel. Arriveer je bij een missie, is het zaak om een boel opgegeven knopjes in te drukken en hier en daar een joystick te bewegen. Weinig variatie dus, en dat is een probleem in de hele game.


Ook al omdat alle pups doorgaans toch hun eigen 'ding' hebben, een eigen vaardigheid. Helaas komt dat helemaal niet tot zijn recht in missies en is het allemaal heel beperkt. Het is wél cool dat je van land naar water kunt switchen met Zuma, en dat is het meest gevarieerde van de hele game. Maar dat illustreert dan ook misschien het probleem ineens. Nu moet ik zeggen dat mijn dochter, een grote fan van Paw Patrol, zich wél amuseert met het spel. Dan heeft 3D Clouds het misschien toch wel goed gedaan om het spel op maat van zijn zevenjarig doelpubliek te maken. Moeten we het daarop beoordelen? Of toch naar de 'gewone' maatstaven?
Want het is natuurlijk meer dan de gameplay. Hoewel Avonturenbaai vrij te verkennen is, is het allemaal niet begeesterend. De stad voelt vrij saai aan ,en ook de visuals zijn rudimentair. Net als de reeks, eigenlijk. Die ziet er ook niet erg levendig uit, en deze game dus ook niet. Het is allemaal kleurrijk, er zijn wel een paar verschillende locaties, maar het doet allemaal aan als 'te weinig'. Technisch zitten er ook wel wat bugs in, zoals pups die komen vast te zitten, of hondenkoekjes die half in de grond zweven, dus we mogen stellen dat de game visueel teleurstelt. Maar, en dat zeg ik nog eens, dat lijkt het doelpubliek -als ik mijn dochter als maatstaf neem - niet te deren.


Paw Patrol World moet eigenlijk een fantastisch leuk spel zijn voor fans van 5 tot 8 jaar oud, en daar lijkt het in te slagen. Toch is er voldoende mis met het spel. Te simpel, te rudimentair, en visueel echt niet goed. Beoordelen we het op volwassen maatstaf, geef ik het spel een 4/10. Maar dit is een game voor kleine jongens en meisjes, dus:


6/10


© Game4Me

Comments


bottom of page