top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Mortal Kombat 11 - Ultimate Edition

Ontwikkelaar: NetherRealm Studios Uitgever: Warner Bros. Games

Platformen: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X Genre: Fight

Releasedatum: 17 november 2019 Adviesprijs: €59,99


De PS5 en de Xbox Series X kennen een groot aantal games die een next-gen versie hebben gekregen en één daarvan is Mortal Kombat 11. Onder het mom van Ultimate Edition - die ook op PC en last-gen verschenen is - kon Warner Bros. Games zijn spel nog eens verkopen op een nieuwe console. Hoewel, de bezitters van de last-gen versie kregen - zoals bij de meeste games - een gratis upgrade.


Altijd leuk, om als je de game al hebt hem mee te kunnen nemen naar de volgende generatie consoles. Een Ultimate Edition bundelt altijd, en dat is bij Mortal Kombat 11 niet anders, de originele game en al zijn DLC. Leuk voor deze Ultimate Edition is dat er nu ook nieuwe personages bij komen met Mileena, Rain en Rambo. Een reden te meer om de game terug op te pikken. We moeten niet flauw doen: de meesten wéten al dat dit vechtspel wellicht de beste beat 'em up is die je kan krijgen. We kunnen ook meteen zeggen dat als je hem op PS4 hebt, het meer dan de moeite is om hem te upgraden naar de PS5-versie. Wie een PS5 heeft en de game nog nooit speelde haalt hem best ook gewoon in huis.

Sterke woorden in de eerste alinea al, maar het is wel degelijk gewoon de allerbeste fighter van het moment en dat is de game al lang. De nieuwe DLC voegt alweer nieuwe personages toe met elk hun trademark dingen en finishers die gewoon schitterend overkomen op het scherm. Neem nu Rambo. Dé aantrekkingskracht om met dit personage aan de slag te gaan is dat Sylvester Stallone gewoonweg zijn stem heeft verleend aan het personage. Je hoort hem, en wanneer je zijn geweer of boog gebruikt voel je jezelf als hem. Rambo is gewoon vet cool en dat komt dan nog eens bij het rijtje personages als de Terminator van Schwarzenegger en iconische strippersonages als The Joker die in een eerder verschenen DLC pakket zat.


De nieuwe DLC is dus om vingers en duimen af te likken. Drie personages met drie heel verschillende mogelijkheden en vechtstijlen die gewoon enorm goed binnen de game passen, zelfs Rambo. Nu heb je dus 37 personages en daarmee is diversiteit de grote plus van de game. Jezelf vervelen als fan van beat 'em ups is hier gewoonweg onmogelijk. Niet alleen omwille van de vele fighters en de nieuwe personages, maar ook om de dingen die er van bij de start waren. Het verhaal is echt wel goed voor een vechtspel, en er zijn genoeg modi om je als gamer echt wel tientallen uren aan het spel te binden. Voor een beat 'em up vrij ongezien.

Als Ultimate Edition is Mortal Kombat 11 echt wel een compleet totaalpakket. Vergeef ons de tautologie, zo 'psyched' zijn we over deze game. Love all around voor deze Ultimate Edition dus, en zeker op de nieuwe consoles ziet het spel er enorm goed uit. Wij speelden het op PS5 en het hoeft niet gezegd dat deze game - die er al fantastisch uitzag - nu nog mooier voor de dag komt. De animaties ogen nog vlotter, de omgevingen nog gedetailleerder en alles spat van het scherm, om nog maar te zwijgen over de enorm snelle laadtijden die je doen vliegen van gevecht naar gevecht.


Je hoort het: de beste beat 'em up - misschien wel allertijden - is nog beter geworden. De nieuwe personages voegen alweer iets toe en de kracht van de nieuwe consoles doet alles nog vlotter gaan en mooier ogen. Als je fan bent van fightgames, is er werkelijk geen énkele reden om deze Ultimate Edition van Mortal Kombat 11 niet aan te schaffen.


9,5/10


© Game4Me

Comments


bottom of page