top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review | Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Ontwikkelaar: Insomniac Games Uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PS5, PS4 Genre: Actie

Releasedatum: 12 (PS4), 19 (PS5) november 2020 Adviesprijs: €59,99


Het leidt geen twijfel dat Marvel's Spider-Man uit 2018 één van de beste superheldengames is die ooit gemaakt werd. Insomniac Games creëerde een magistrale game die het webslingeren doorheen de stad vlotter en leuker maakte dan ooit tevoren. Dat gekoppeld aan een sterk verhaal leverde een topgame op. Met de launch van de PS5 krijgt de game navolging: Spider-Man: Miles Morales!


We leerden Miles kennen in de vorige game, en nu is hij dus een echte protagonist geworden. Peter Parker leerde hem in de tussentijd de kneepjes van het vak, en we mogen dus eigenlijk van in het begin aan de slag met een even sterke Spider-Man als Peter Parker dat geworden was op het einde waar we zelf alle krachten hadden vrijgespeeld. Door dit te doen kent Miles Morales een veel betere en krachtigere flow in de combat en is de game gecondenseerd en meer gefocust dan de eerste game. Waar het eerste spel meer een 'grind' was om vakjes af te vinken en alles vrij te spelen, is er bij Miles Morales voor gekozen om een kortere game aan te bieden, maar alles beheersbaarder en minder repetitief te maken.

Dat het geheel meer gevarieerd is, merk je aan alles. Dat Miles meteen alle bewegingen heeft die we in de vorige game moesten vrijspelen, zorgt vanaf het begin voor meer variatie, maar daarnaast kan je nog abilties vrijspelen en hij krijgt na een tijdje zelfs nog een set van speciale krachten die Peter nooit zou kunnen krijgen. Dat is verhaalgerelateerd, dus daar kunnen we nog niet veel over zeggen. maar de krachten voeren echt veel toe en het verhaal introduceert ze op een geweldige manier. Maar dat is niet alles: ook de kostuums zorgen voor een grotere variatie in krachten. Net zoals in de vorige game kan je heel wat kostuums vrijspelen, maar op een andere manier.


Nu doe je missies en help je mensen om kostuums vrij te spelen en ga je niet moeten grinden met allerlei punten en tokens

Dat is nog maar eens een ingreep om méér speelplezier te creëren en repetitiviteit tegen te gaan. Elk pak dat je met Miles vrijspeelt is overigens ook nog eens retecool en meer dan een cosmetische aanpassingen, tegenover de vorige game. Daar hadden Spider-Man pakken ook wel aangepaste krachten, maar het is diverser en meer uitgesproken in deze game. Nu, Marvel's Spider-Man was al een geweldige game, dus het spreekt voor zich dat Miles Morales dat ook is, en zelfs nog een tandje bijsteekt. Het verhaal drijft je als een sneltrein vooruit en de persoonlijke connectie met Miles is nog groter als met Peter.

Ook het webslingeren is cool als twee jaar vanouds. Het voelt op PS5 nog vlotter en beter aan, en de stad ziet er werkelijk fantastisch uit, met Ray Tracing dat alles uit de kast haalt om het geheel van Marvel's Spider-Man: Miles Morales nog schitterender te maken. Het grote verschil tussen last- en next-gen lijkt dan ook de laadtijden te zijn. Niet alleen de korte tijd om een spel effectief te laden, maar ook dingen als fast travel is nu echt... fast. Enkele seconden. Waanzin, en een van de dingen die je echt tonen dat je op next-gen aan het spelen bent. Naast de fabuleuze visuals, natuurlijk.


Marvel's Spider-Man: Miles Morales is een volwaardige game geworden die op bepaalde vlakken zijn voorganger uit het water blaast, en de game was ook al fantastisch. Een gebalde, krachtige ervaring met heerlijke visuals en fun van de bovenste plank.


9/10


© Game4Me

Comments


bottom of page