top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Immortals of Aveum


Ontwikkelaar: Ascendant Studios

Uitgever: EA

Platformen: PC, PS5, Xbox Series X/S

Genre: FPS

Releasedatum: 22 augustus 2023

Adviesprijs: € 69,99


First-person shooters? Dat is iets wat we tegenwoordig nog héél weinig zien. De Call of Duty's en Destiny's van deze wereld bestaan natuurlijk nog, maar third-person is de dag van vandaag de 'way to go' voor ontwikkelaars. Ascendant Studios doet het toch anders. Zij brengen wél een FPS uit. Immortals of Aveum. Nu ja, shooter. Met magie en alles.


Het verhaal van Immortals of Aveum is niet speciaal. Het voert enkele genreclichés op waarvan iedereen wel een synopsis van kan maken. Aveum is een land in oorlog en wel om een goedje dat iedereen wil hebben: magie. Dat is al een metafoor voor onze wereld waar oorlog gevoerd wordt om het zwarte goud, olie en voorts is het uiteraard ons personage dat ten midden die oorlog terecht komt en het eventueel kan beslissen in die of gene mate. Standaard stuff voor een game waar hevige fantasy-elementen in verwerkt worden, maar gelukkig levert de gameplay wel nog een toffe game op.

Ons personage is namelijk als Ang, de Avatar, in The Last Airbender. Hij beheerst alle elementen van magie. Er zijn er drie: groene, rode en blauwe. Elk heeft zijn eigen kwaliteit of functie in combat, maar jammer genoeg heeft dat niet de impact op de gameplay die de ontwikkelaar zou willen. Met drie verschillende types magie, die vooral rond de 'range' van de aanvallen draaien, verwacht je tactische variatie. Dat is echter niet wat ontwikkelaar Ascendant Studios goed gedaan heeft. De drie elementen zijn wat inwisselbaar en leveren niet echt verschil op in de combat.


Is dat bewust? Misschien. Feit is dat er vooral de kaart 'fun' getrokken wordt, want dat is het wel: enorm plezant. Hoe standaard en cliché de synopsis van deze game wel is, het is letterlijk 'a blast' om door de wereld van Aveum te knallen. Daarvoor zijn er ook skills en abilities die je kan vrijspelen, om het allemaal nog flitsender en sneller te maken, maar ook daar laat de game een steek vallen. De abilities veranderen niet genoeg, of zijn niet divers genoeg, om de gameplay een boost te geven of te veranderen. Het is dus vooral een rechttoe rechtaan ervaring, wat je ook merkt in de wereld die je verkent.

Of niet verkent. Want het is een lineaire ervaring. Hier en daar kan je wel wat van het pad afwijken om iets of wat te verkennen, maar het is allemaal heel erg beperkt. Het is ook helemaal geen lange game, en langer dan 25 uur ga je sowieso niet vertoeven in Aveum. Als het al geen pak korter is. Wat je wel krijgt is een flitsende, grafisch knap ogende game, die de actie heerlijk in beeld brengt. Maar het is dus vooral fun, en geen échte topper.


Immortals of Aveum kreeg niet de PR-campagne die AAA-games kennen, en dat merk je aan de game. Het is fun, voor een tijdje, maar er zit te weinig afwisseling in de combat of diepgang in het verhaal om van een topgame te spreken. Maar het fun, dus blast away!


7/10


© Game4Me

bottom of page