top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review | Immortals Fenyx Rising: A New God

Ontwikkelaar: Ubisoft Quebec Uitgever: Ubisoft

Platformen: PC, PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One, Switch Genre: Actie-RPG

Releasedatum: 19 november 2020 Adviesprijs: €69,99


Immortals Fenyx Rising was een bom van een spel, op het einde van 2020. Een open-wereld actie-RPG, in de setting van de Griekse Mythologie, maar dan met een enorme dosis humor en kleurrijke visuals. De game kreeg van ons een erg positieve review en was één van de leukste games van het najaar. Nu, enkele maanden na de release, krijgen we de eerste DLC voorgeschoteld: A New God.


Wanneer je een Season Pass voor de DLC koopt, hangt het altijd af van je verwachtingen van een DLC of je waar krijgt voor je geld. Wil je meer van hetzelfde, of wil je een uitbreiding van de gameplay op een wat andere manier? Wie met A New God aan de slag gaat, krijgt het tweede. A New God draait niet zozeer om exploratie of ontdekken van nieuw vasteland, maar wel rond de beproevingen die we in de 'main game' heel veel krijgen. Uitdagingen, puzzels in de trant van de Vaults in het base game.

Een puzzle heavy DLC dus, en dat komt ook gepaard met nieuwe krachten. Neem daarbij dat de DLC eigenlijk begint na het verhaal van Immortals Fenyx Rising en je weet dat je best wacht tot na de game om aan de DLC te beginnen. Al zit er voor wie nog niet klaar is met de game een tutorial level bij op het begineiland waar je leert omgaan met die krachten. De nieuwe krachten zitten er niet zomaar bij voor de show, maar zijn functioneel ten opzichte van de uitdagingen. Op dat vlak weten de ontwikkelaars toch elke keer opnieuw te verrassen. De nieuwe uitdagingen zijn ook effectief uitdagend, maar we waren al gewoon van de base game dat deze geen 'walk in the park' zijn.

Los daarvan zijn er wellicht gamers die meer hadden verwacht van de DLC. De humor is niet zo aanwezig en ook het gebrek aan exploratie zal hier en daar bij fans van het spel niet goed aanvoelen. Maar als je de DLC neemt voor wat het is, een heuse puzzel-DLC, ga je gewoon een korte fijne tijd hebben en merken dat het spelplezier ondanks enkele afwezige elementen zeker wel aanwezig is. Om maar te zwijgen van de alweer geslaagde visuals, waar de nieuwe krachten ook voor visueel spektakel zorgt. Het enige wat ons echt wel stoort, is een gebrek aan uitdagende combat. Hier en daar krijg je een actie-segment, maar die zijn niet uitdagend en eigenlijk wekt het ook niet het combat-plezier op wat de base game wel deed.


De eerste DLC van Immortals Fenyx Rising is een beetje een hit-and-miss. Er zijn zeker geslaagde elementen met de spannende nieuwe krachten en coole nieuwe uitdagingen en puzzels, maar daar staat tegen dat er minder coole combat en weinig exploratie aan te pas komt.


7,5/10


Game4MeΣχόλια


bottom of page