top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review| Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures

Ontwikkelaar: Outright Games Uitgever Bandai Namco Entertainment Europe

Platformen: PC, PS4, Switch, Xbox One Genre: Platformer

Releasedatum: 11 maart 2022 Adviesprijs: € 39,99


Afgelopen zomer was het weer verzamelen blazen voor het nieuwste deel in de filmfranchise van Hotel Transylvania. Dat én een geanimeerde Netflix-serie bewijst dat het een heel populair IP is. En welke ontwikkelaar is de go-to ontwikkelaar voor games van geanimeerde reeksen? Outright Games natuurlijk. Na onder andere Paw Patrol, Peppa Pig, The Addams Family, Blaze, en PJ Masks, kome nze nu met een Hotel Transylvania Game.


Hoewel er onlangs dus een nieuwe film was, is dit géén videogame tie-in. De game is niet gebaseerd op de film, maar brengt de bekende personages van Hotel Transylvania langs sprookjeswerelden van Roodkapje, Ali Baba en ga zo maar door. Nu, het is een game gemaakt door Outright Games, dus verwacht niets anders dan een vrij simpele platform-game. Elk sprookje is een hub, en van daar uit kunnen we naar verschillende levels waar we rennen, springen, vijanden verslaan en munten verzamelen. Edelstenen in dit geval. Outright Games is niet hier om de wereld van platformgames te veranderen, zeker niet. Het is jammer dat vrijwel elke game die de ontwikkelaar aan de man brengt, dezelfde simpele structuur heeft.

Al is dat natuurlijk eigen aan het doelpubliek. Dat zijn niet wij. Dat zijn de jonge kinderen die de films in de bioscopen en thuis verslinden. Op dat vlak kan je natuurlijk zeggen dat het wél goed is dat men het simpel houdt. Al is deze game qua inhoud en structuur wel bijvoorbeeld beter dan de Paw Patrol-games, waar mijn dochter op een klein uurtje door is. Dat is in deze game anders. Hier zit nog iets van uitdaging in voor het jonge publiek én zijn er bij de personages meerdere manieren om te bewegen. Onze favoriet blijft toch Vlad, waarmee we in een vleermuis kunnen veranderen en kunnen zweven om grotere afstanden te overbruggen.


Wat je ook kan zeggen van Outright Games, is dat ze de sfeer van de films en series wél altijd in hun games weten over te brengen. The Addams Family was een OK-game met een goeie sfeer, en eigenlijk kunnen we van Scary-Tale Adventures net hetzelfde zeggen. De sprookjeswerelden hebben een leuke Hotel Transylvania-saus over zich heen gekregen. Niet dat het de game nu een grafisch interessant spel maakt. Het design is weliswaar leuk met een goeie sfeer, maar grafisch zijn er heel wat bugs en ziet het er gewoon niet uit als een moderne platformer.

Dat het simpel is en grafisch matig is niet het enige probleem. Het springen verloopt niet altijd zonder problemen, er zijn nu en dan problemen met de camera en de controls willen niet altijd mee. Niet handig voor een platformgame waar timing tussen sprongen wel vrij belangrijk is. Wanneer die bugs achterwege blijven, is Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures best wel een toffe game voor de doelgroep. Nét uitdagend genoeg, maar simpel genoeg qua structuur en een leuk Hotel Transylvania-sfeertje.


Outright Games doet met deze game wat je zou verwachten: een matige game brengen, maar leuk genoeg voor het doelpubliek om zich te amuseren. Simpel, grafisch niet spectaculair en met de nodige bugs... afgezien van het IP dat het onderwerp is, onderscheidt het zich niet van andere games van deze ontwikkelaar.


6/10


© Game4Me

bottom of page