top of page
  • kevinvercauteren2

Review: Hitman 3


Ontwikkelaar: IO Interactive Uitgever: IO Interactive

Platformen: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X en S, Nintendo Switch Genre: Actie, sandbox, stealth

Releasedatum: 20 januari 2021 Adviesprijs: €59,99


Het is ondertussen iets meer dan twee jaar geleden dat we met volle teugen genoten van Hitman 2. Aangezien we toen al spraken van een trilogie, wisten we natuurlijk dat er een derde deel in deze succesvolle reeks aan zat te komen. Het moment is nu eindelijk gearriveerd en we zijn vooral nieuwsgierig in dit nieuwe hoofdstuk of IO Interactive de hoge verwachtingen kan inlossen. Laten we niet vergeten dat een trilogie meestal een minder deel bevat en aangezien de eerste twee delen van bijzonder hoog niveau waren, hopen we dat Agent 47 zichzelf niet in de voet schiet.


Het verhaal van deze Hitman 3 borduurt dus verder op de vorige delen. Door bepaalde omstandigheden gaan we vaag blijven over het verhaal, want dat laten we liever zelf over aan de speler. De kans is ook aanwezig dat sommige spelers zelfs geen belang hechten aan het verhaal en vooral plezier beleven aan de missies. Deze zijn dan ook weer stuk voor stuk enorm indrukwekkend.

Bij het voorstellen van de missies krijgen we steeds een Mission Impossible gevoel, het enige wat ontbreekt is dat de boodschap zichzelf vernietigd. Ze worden net als in de vorige delen op een bijzonder machtige manier aan de speler voorgesteld en door deze keuze zit je onmiddellijk op het puntje van je stoel. Bij de eerste missie viel onze mond ook prompt open, want deze speelt zich af op één van de grootste gebouwen ter wereld en de locatie mag er wezen daar in Dubai. Wat het dan ook nog een speciaal toetsje geeft is dat je aan de buitenkant van het gebouw begint en dan bedoelen we niet op het gelijkvloers of het dak.


De verschillende plaatsen die Agent 47 bezoekt zijn wederom adembenemend. Dubai, Engeland, Duitsland, China, Argentinië en Roemenië zijn de landen waar het feest zich afspeelt. Niet alleen zijn de locaties dik in orde, maar het leveldesign ervan is om te watertanden. Hitman 3 houdt zich ook stevig vast aan het elan van zijn voorgangers op gebied van gameplay en dat is niet echt een verrassing. Als je iets goed in handen hebt kan je het beter stevig vasthouden en koesteren. Dat doet IO Interactive met grootse klasse.

De Hitman reeks scoort steeds hoog op zijn herspeelbaarheid van de missies en bij dit nieuwe deel is het niet anders. In elke missie moet je één of meerdere doelwitten uitschakelen en de verschillende manieren die mogelijk zijn zijn enorm. In elke missie kan je ook botsen op zijmissies en ook deze zijn weer van een klasse apart. Zo moet je in Engeland een target vermoorden die haar eigen dood al in scène had gezet. Toch wordt er op de plaats waar de target zich bevindt een moord gepleegd. Op het moment dat jij als Agent 47 toekomt is er ook een detective die de moord moet onderzoeken. Het perfecte moment om de plaats in te nemen van deze detective en zonder problemen alle familieleden te ondervragen en de moord op te lossen, dit is een manier om uiteindelijk bij je target te komen.


In Berlijn weet je zelf niet hoeveel of wie je targets zijn en deze moet je dan zelf zien te achterhalen. Doordat je dus steeds verschillende manieren hanteert om je doelwitten uit te schakelen bots je ook steeds weer op nieuwe zijmissies. Op het einde van elke missie krijg je steeds een beoordeling hoe je het ervan af hebt gebracht. Zo ontgrendel je nieuwe plaatsen waar je de missie kan starten of zelf locaties waar je een wapen of items kan laten verstoppen, die je dan later in de missie kan ophalen.

Hitman 3 is dus op zich niet zo vernieuwend als zijn voorgangers, maar dit veranderd wel als je in het bezit bent van een VR set, dit geldt enkel wel voor spelers in het bezit van een PlayStation 4 of 5. We hebben natuurlijk de proef op de som genomen en waren eerlijk gezegd niet echt te vinden voor deze modus. Probleem op zich is dat je dit niet met de Move-controllers kan spelen. De controllers genieten niet van sticks om Agent 47 te doen rondlopen en over de gehele lijn is dit toch wel een gemiste kans. Naar onze bescheiden mening is deze game toch het best te spelen op the old fashion way.


We hebben Hitman 3 op de PS5 gespeeld en grafisch is deze game mooi. Vooral de sfeer van de game doet voor ons wonderen. Zeker als je je in de club bevindt in Berlijn, gaat het dak eraf. Buiten het VR gedeelte is er misschien nog één hekelpunt en dat is de houterige stijl die Agent 47 hanteert. Dit is natuurlijk alom bekend wie vroeger al Hitman games heeft gespeeld, maar de tijdzonde waar we nu in leven had dit toch wel kunnen vermijden door middel van een upgrade. Buiten deze kleine minpunten is Hitman 3 een ongelooflijke afsluiter van een bijzondere trilogie.

Hitman 3 heeft alles wat een goed einde van een trilogie moet hebben. Geweldige locaties, prachtig leveldesign, meesterlijke missies en een verhaal vol intriges. Wij hadden van de vorige twee delen enorm genoten en dit hebben we wederom met deze Hitman 3 gedaan. De mogelijkheden die je hebt als Hitman is een enorme troefkaart en die speelt IO Interactive steeds op de juiste manier uit. We kunnen deze trilogie alleen maar aanraden aan spelers die houden van spanning, innovatie en geduld, want dit zijn de drie eigenschappen die je nodig hebt om Hitman tot een succes te brengen.
8,5/10


© Game4Mebottom of page