top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Gigantosaurus: Dino Kart


Ontwikkelaar: 3D Clouds

Uitgever: Outright Games

Platformen: PC, PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One, Switch

Genre: Race

Releasedatum: 17 februari 2023

Adviesprijs: € 39,99


Wie kinderen in huis heeft, zal Gigantosaurus ongetwijfeld de revue hebben zien passeren, tijdens het zappen naar een leuke cartoon voor het kleine grut. Wie te jong is om kinderen te hebben: het is een Disney Junior tekenfilmserie over een bende leutige dino's, en ze kregen eerder al een matige platformgame. Nu dus een racer, net zoals veel cartoons er al eentje kregen.


Televisiemakers die een centje uit videogames voor kinderen willen slaan, weten dan al waar ze moeten zijn: Outright Games. Samen met 3D Clouds brengen ze de dino's naar verschillende prehistorische kartcircuits in een racespel dat verdomd veel lijkt op racegames als die van Paw Patrol, Blaze, Smurfen of Nickelodeon. Mag niet verbazen, want het is een template die gebruikt wordt voor alle kartgames die bij kinderen aan de man moeten gebracht worden. Voor de jonge fans zal het best leuk zijn, want alle bekende dino's uit de reeks zijn van de partij, en het moet gezegd: de race karts zijn best nog leuk vormgegeven, met bijvoorbeeld wiebelende stenen als wielen.

Gigantosaurus: Dino Kart heeft wel enkele elementen die het wat leuker maken dan de doorsnee kinderkart-game. In de essentie is het natuurlijk weer exact hetzelfde als die games: een 'avontuur' dat bestaat uit een reeks kampioenschappen, elk met zijn rits races in een ander decor. Nu en dan speel je een personage vrij, en je kan ook vrij races kiezen of in split-screen spelen. Tijdens die races krijg je ook weer power-ups die je kan gebruiken. Ze hebben een ander cosmetisch tintje in het thema van het spel, maar in essentie zijn de power-ups hetzelfde als in elke kartracer: je tegenstander laten spinnen en duizelen, ze uit de weg schieten, ze laten vertragen...


Nee, Gigantosaurus: Dino Kart probeert alles behalve te verrassen, en da's jammer. Maar tegelijk begrijpelijk aangezien dit soort games zo goedkoop mogelijk gemaakt wordt omdat het doelpubliek nu eenmaal jonge kinderen is. De circuits zijn wel nog verrassend divers. Ze zien er zelfs oprecht leuk uit, en zo een grote gigantosaurus die over het circuit loopt, of de triceratops die langs het circuit in galop schiet, het zijn leuke details, zeker voor de kleine gamers. Maar verwacht dus geen spectaculaire game. Het is op zijn minst wel nog tof om samen met je kind te spelen, en het kind zelf zal ook graag spelen. Maar eigenlijk is dit, als we het beoordelen op grotemensenschaal, een zeer matige kartracer.

Er zijn ook enkele dingetjes die irriteren. In veel kartgames kan je twee power-ups oppaken en zelfs wisselen tussen de twee. Hier niet. Hier kan je eentje oppikken en pas een andere, wanneer je die ene afgeschoten hebt. Ook is de aankleding van de races vrij miniem, maar dat is wel zo bij alle van dit soort games. Ook grafisch is het exact wat je mag verwachten van dit soort games: mager. Heel gedetailleerd is dit soort racers niet, die gericht zijn op kinderen, en dat verwijten we ontwikkelaars ook niet. Alleen heeft deze game nog het voordeel dan de circuits bijwijlen echt wel leuk ontworpen zijn en heel gevarieerd voor de dag komen.


Gigantosaurus: Dino Kart, weet net zoals Gigantosaurus: The Game geen brokken te breken, maar dat is op voorhand nooit de bedoeling van deze uitgever. Kinderen een toffe game bezorgen op kindermaat, gebaseerd op populaire IP's is dat wel. En daar slagen ze wel in. Leuk voor kinderen, in onze ogen dan weer een matige kartgame.


6/10


© Game4Me


Comments


bottom of page