• Game4Me

Review: Disintegration

Ontwikkelaar: V1 Interactive Uitgever: Private Division

Platformen: PC, PS4, Xbox One Genre: Shooter, Strategie

Releasedatum: 16 juni 2020 Adviesprijs: € 49.99


Een tijd geleden konden we aan de slag met de bèta van Disintegration. Wie die preview las, wist meteen dat de verwachtingen door de hands-on ineens een pak stegen. Dat één van de makers van Halo betrokken is bij de ontwikkelstudio is één, dat een hands-on preview wist te overtuigen was nog iets anders. Het finale product is er eindelijk. Weet de full game ons van onze sokken te blazen.


De intenties van de game waren duidelijk: een mix van twee genres brengen. Een first-person shooter en strategie werd nog maar zelden - of tot onze parate kennis nooit - gecombineerd. Maar nu hebben we dat ook in een verhaal. Dat verhaal... heeft potentieel maar trekt het tapijt helaas niet onder onze voeten uit. Het concept is cool: een ras van androïdes die een menselijk brein in hun stalen schedel hebben steken , die het einde van het menselijk ras willen. Maar onze stalen hersenpan is gevuld met het brein van Romer Shoal, die niet zomaar buigt voor de plannen van Black Shuck en de strijd aangaat. Cool concept dus.

Maar opnieuw: dat is maar het verhaal en eerlijk gezegd heeft dat verhaal net niet lang genoeg in de verhaaloven van V1 Interactive gezeten. De cinematics leggen het verhaal goed uit, maar dialogen zijn maar zo-zo en enige boeiende personages naast onze eigenste Romer Shoal zijn er niet. Een hit-and-miss verhaal. Dan moet de gameplay dat maar goed maken. De hands-on preview was op dat vlak beloftevol en dat lijkt zich in eerste instantie door te trekken naar de game. De Gravcycle waarop je vastgekluisterd zit krijgt voor elke missie een standaard loadout mee. De manier waarop je speelt en het feit dat er een mix van strategie en shooter gebruikt wordt is verfrissend, maar dat er een gebrek aan aanpassingsmogelijkheden zijn waardoor de singleplayer campaign wat persoonlijker of gediversifieerd wordt, is heel erg jammer.


Qua wapens kan je dus geen tactiek in mekaar steken en dat is toch één van de aanlokkelijke dingen die je jezelf bedenkt wanneer een shooter/RTS aangekondigd wordt. De totale afwezigheid is wat ons betreft een creatieve fout. Maar de tactiek zit hem dus wel in de pure actie. Jij moet knallen, je team moet instructies krijgen waar ze moeten aanvallen of andere interacties die ze moeten uitvoeren en je moet het allemaal in goede banen leiden. De AI valt best mee op dat vlak, en het is echt wel heel erg leuk om de mix van genres te spelen. De dosis fun die je krijgt is groot, al blijven we over bepaalde dingen vallen, zoals het gebrek aan aanpasbare loadouts of andere progressiemogelijkheden.

De game brengt natuurlijk ook een online modus naar de tafel. Het zou een gemiste kans zijn dat niét te doen. Toch laat de game daar serieuze steken vallen. Matches zijn een zeldzaam goed en als je er in slaagt je te wurmen in de online wereld van Disintegration, wacht je een teleurstellend aantal modi. Drie om precies te zijn. Ze worden allemaal heel erg leuk verpakt en ze krijgen binnen het universum van Disintegration hun eigen verloop en namen voor verschillende dingetjes, maar eigenlijk vallen ze bijna helemaal in de lijnen van bekende game modi als Search and Destroy. Op dat vlak is er weinig creativiteit en dat straalt ook uit in de facties en mogelijkheden die je hebt om online een persoonlijke touch te geven aan personages, loadouts en je algemene profiel.

De game slaat dus op verschillende zaken de bal mis, maar grafisch is er dan wel veel goed nieuws te rapen. De wereld van Disintegration ziet er goed uit, technisch loopt het allemaal als een kraan - zowel offline als online - en qua design is er wel wat originaliteit te bespeuren. De actie ziet er ook cool en action-packed uit en visueel zal de game alvast nooit vervelen. Al is er teveel dat een beetje spaak loopt om de game het label topper toe te bedelen.


Disintegration is helemaal geen slechte game, maar ontwikkelaar V1 Interactive heeft creatief enkele bedenkelijke keuzes gemaakt en hier en daar steken laten vallen. Overall valt er wel genoeg fun te rapen. Zowel in de campaign als online - hoewel er online weinig creativiteit te bespeuren valt, - maar het is een beetje een hit and miss geval.


6,5/10


© Game4Me


© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now