top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: AO Tennis 2


Ontwikkelaar: Big Ant Studios Uitgever: BigBen Interactive

Platformen: PS4, Xbox One, Switch Genre: Sport

Releasedatum: 9 januari 2020 Adviesprijs: € 49,99

Het is januari en dat betekent traditioneel dat er niet al te veel te beleven valt in gameland. Dit jaar start heel traag en enkele toppers waar iedereen de komende maanden naar uitkijkt zijn al uitgesteld naar later dit jaar of zelfs het najaar. Eén van de games die de sprong deze maand wel maakt is AO Tennis 2. De Australian Open vindt deze maand plaats en AO Tennis 2 is zowat de game die dat tornooi vergezeld.


Een tennisgame dus. Veel toppers in dat genre zijn er de afgelopen jaren niet geweest. Ook de oorspronkelijke AO Tennis uit 2018 eigenlijk niet. Dan moet je al terug naar de Top Spin-games. Het grote probleem met tennis-games is vaak de flow van de spelletjes. De manier waarop de spelers bewegen en hoe je de ballen richt. Dat lijkt een probleem waaraan ze bij ontwikkelaar Big Ant Studios toch aan lijken gewerkt te hebben. Maar eerst misschien eens overlopen wat we allemaal kunnen doen in de game? Losse tornooien spelen en uiteraard een carrière beginnen.De carrière modus is wellicht het meest interessante en waar spelers de meeste tijd in gaan doorbrengen. Je kan uiteraard je eigen personage aanmaken - met verrassend veel aanpassingsmogelijkheden - of je kan een bestaande speler kiezen. Ook topspelers. Ze zijn niet allemaal aanwezig, maar een speler als Nadal of landgenoot Goffin hoort tot de mogelijkheden. Al creëer je voor de uitdaging best een eigen speler. En dan vul je jouw weken in, met tornooien, trainingen en rustdagen en verzamel je punten waarmee je jouw vaardigheden mee kan verbeteren en verzamel je nieuwe sponsorcontracten om nieuwe rackets en outfits mee te scoren.


Toegegeven, het is een vrij standaard carrière modus en op zich zit er weinig verrassends in. Dé troef van de game is de gameplay. Het slaan van de bal en bewegen van de speler voelt heel goed aan. Je kan op een betere manier richting geven aan de bal, zowel bij het serveren als tijdens de rally's en zo kracht én richting aanpassen. Op die manier geeft de game je wel een leuke uitdaging om het perfecte 'shot' te zoeken. De beste slice of het meest geniepige drop shot. Waar AO Tennis 2 méér in slaagt dan zijn voorganger is je spelplezier bezorgen. Willen werken aan je tennisspel. Want eenvoudig is het echt niet.


Qua gameplay dus een sterke tennisgame - hoe lang is dat geleden - en ook visueel mag het er zijn. De echte spelers zien er uit als hun real-life counterpart en de animaties van de spelers zijn vloeiend. Ook de courts en publiek hoppen over de ondergrens. Qua licenties is er de spijtige zaak dat niet alle Grand Slams er zijn, of sommige topspelers ontbreken, maar de pret zou het niet mogen drukken. Het gaat om de twee spelers die tegenover elkaar staan en op dat vlak zit het goed. Er zijn ook kleine dingen zoals beslissingen van de Umpire die je kan aanvechten, wat het allemaal wat realistischer maakt.


AO Tennis 2 moest leren van zijn voorganger en dat doet het op vele vlakken dan toch wel. Big Ant Studios bezorgt met deze sequel een game die méér plezier brengt, vloeiender speelt en een echte uitdaging biedt om je tennisspel te verbeteren. Misschien wel de game die tennisfans onder ons nodig hebben.


8/10


© Game4MeComments


bottom of page