• Game4Me

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Ontwikkelaar: TT Games Uitgever Warner Bros. Games

Platformen: PC, PS5, Xbox Series X, Switch, PS4, Xbox One Genre: Platformer

Releasedatum: 5 april 2022 Adviesprijs: € 59,99


LEGO-videogames zijn sinds oudsher gewoon héél erg leuk om spelen. Alles kapot slaan, en onderweg een filmverhaal beleven in humoristische LEGO-vorm? Altijd een hit. Van Indiana Jones-games over Pirates of the Caribbean tot Harry Potter. Alle grote filmfranchises komen aan de beurt. Ook Star Wars heeft al een LEGO-game gekregen, maar geen game zo groot als deze.


Als echte Star Wars-fan ga je jouw hartje echt wel kunnen ophalen. Alle films komen aan bod in een game dat je best kan beschrijven als gigantisch. Enorm veel planeten, enorm veel personages en een hele lange speelduur met heel veel replay Value. Dat heet in een review dan met de deur in huis vallen, maar het is wat het is: een enorm uitgebreide game dat je door heel het Star Wars-Universum meeneemt. De verhalen worden weer in typische LEGO-vorm vertelt en eerlijk is eerlijk; dat worden we nooit beu. Alles wordt wat omgevormd tot slapstick humor, maar omdat sommige verhaalelementen in de echte films zo serieus zijn, is het des te grappiger dat er hier mee de LEGOspot gedreven wordt.

Qua LEGO-sfeer en speelduur zit de game dus erg goed, maar waar het écht om draait, is of die gameplay de speelduur ook kan dragen, dat het niet te repetitief wordt. Dat is altijd een moeilijk gegeven gebleken bij LEGO-games. Qua gameplay moet je hier geen echte verrassingen verwachten. Het is de bekende formule: je slaagt alles aan gruzelementen, verdient studs, kan bepaalde gebieden niet binnen omdat je daarvoor personages moet vrijspelen en heel veel personages hebben bijgevolg specifieke krachten. Onderweg zoek je minikits en los je puzzels op en moet je soms wat bouwen. Die gameplay blijft over alle LEGO-games onveranderd. Nu is dat niet bij elke LEGO-game een goede zet gebleken. Bij The Skywalker Saga overleeft die gameplay wél, en dat enkel en alleen omdat je zovéél verschillende gebieden en planeten bezoekt en zo een diversiteit in speelbare personages hebt.


De Skywalker Saga biedt natuurlijk een plethora aan verschillende en coole personages en het is dan ook cool om ze allemaal de revue te zien passeren en met sommigen ook te spelen. Alle speelbare personages vrijspelen - het zijn er letterlijk honderden - is een enorm werk en ook na de verhalen kan je dus blijven spelen om niet-toegankelijke gebieden daarna wel te betreden en puzzels op te lossen met krachten die je voorheen niet had. Omdat het Star Wars is, ga je ook vormen kunnen uitsnijden met je lightsaber, dingen kunnen verplaatsen met The Force, rijden op een speedbike en nog veel meer. Dat zijn elementen die uniek zijn aan Star Wars en dat houdt de gameplay fris. Wel, dat én de skill tree die je kan uitbreiden met bekende dingen als een magnetische kracht die studs van ver aantrekt, om maar een voorbeeld te geven.

De content en de hoeveelheid aan werelden om te verkennen is dus gigantisch en je kan werkelijk blijven spelen. Maar buiten dat het een enorm plezante game is en de films op een sterke manier omgevormd zijn tot humoristische LEGO-films, is het ook een genot om er naar te kijken. Op PS5 ziet de LEGO-game er geweldig uit. De verschillende planeten springen van het scherm, de actie ziet er strak uit en de lightsabers reflecteren erg knap op de verschillende oppervlaktes. Je ziet het verschil duidelijk tussen eerdere LEGO-games, en deze Skywalker-saga, die dus ook op de nieuwste generatie consoles verschijnt. De combinatie van dit en de eerdere positieve zaken in deze review, maken van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga een geweldige LEGO-game.


Het plezier dat je kan beleven met deze nieuwste LEGO-game lijkt wel eindeloos. Enorm veel werelden om te verkennen, heel veel replay value en honderden personages om te ontdekken .De meest uitgebreide Star Wars-game tot nog toe én gewoonweg de meest uitgebreide LEGO-game tot nog toe. Een must-play voor LEGO-games en Star Wars-fans.


8,5/10


© Game4Me