top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DLC Review: Assassin's Creed Valhalla - The Siege of Paris

Ontwikkelaar: Ubisoft Uitgever: Ubisoft

Platformen: PS4, PS5, Xbox One, Xbox SerieS X, PC Genre: Actie

Releasedatum: 12 augustus 2021 Adviesprijs: €24,99 [ Of als deel van de Season Pass ]


Assassin's Creed Valhalla is een beest van een game. Niet alleen omdat het zo'n goede game is, maar ook omdat de game zoveel content biedt. De base game was al heel erg groot en bood een heel lange speelduur, maar de uitbreidingen waren tot nog toe ook niet van de poes. Na Wrath of the Druids in Ierland trekken we naar Frankrijk in The Siege of Paris.


Nu, voor je jezelf in het avontuur van The Siege of Paris kan storten, moet je rekening houden met twee vereisten om aan het avontuur te kunnen beginnen: Je moét level 200 bereikt hebben, én één van de twee Grantebridgescire of Ledecestrescire verhaallijnen uitgespeeld hebben. Daarna krijg je bericht dat er twee bezoekers zijn gearriveerd in Raventhorpe. Tolke en Pierre van de Elgringe Clan komen je overhalen om Dikke Koning Charel omver te werpen. Charles, dus .

Wanneer een uitbreiding van een game een nieuw speelgebied met zich meebrengt is het dus uitkijken naar welke veranderingen het met zich meebrengt tegenover Valhalla zelve. En dat durft soms eens tegen te vallen. En dat lijkt niet anders te zijn met The Siege of Paris. Het soort opdrachten is natuurlijk anders, omdat het een Frans verhaal betreft en je enkele andere dingen hebt zoals het uitbouwen van een rebellenbestand en hoofdkwartier, maar de invulling voelt toch aan als 'meer van hetzelfde'. Niet alleen qua gameplay, maar ook visueel. Wrath of the Druids deed het op dat vlak beter. Ierland voelde echt aan als een ander land. Niet alleen qua design, maar ook qua kleurgebruik. Frankrijk voelt meer aan als een verlengstuk van Engeland. Zowel in ontwerp als kleurgebruik.


Misschien was dat historisch gezien ook zo, dat ze op elkaar leken, maar dan nog moet je als videogame designer toch kiezen voor 'romantische vrijheden' en het wat aanpassen. Niet zo dus. Los van dat de sfeer in deze uitbreiding wel dezelfde is, blijft het natuurlijk wel goed. Wat Valhalla had en hier terugkomt is gewoon weer goed. Al valt het als speler te bekijken of je na talloze uren Valhalla nog zin hebt in méér van hetzelfde. Al zijn er wel nieuwe dingen, natuurlijk. Het verhaal is best wel goed en heeft met ruim tien uur een aardige speelduur voor het geld dat je neertelt, en ook gameplay gewijs zijn er enkele nieuwigheden.

De Black Box missions uit AC: Unity komen terug in de vorm van Infiltration Missions, en doordat je een rebellenbestand opbouwt krijg je ook rebelmissies. Die laatste voelen wel niet signifcant aan voor de gameplay. Een beetje saai, zelfs. Dan zijn de infiltratiemissies leuker. Daarnaast is er met de Heavy Infantry een nieuwe vijand en met de scythe een nieuw tweehandig zwaard dat net handig is tegen die nieuwe zware jongens. Die vijanden in Valhalla die razendsnel in het rond zwieren met hun wapens? Dat kan je nu ook met de Scythe. Hebt brengt iets nieuw naar de combat, die al heel erg goed was, al is het ook maar dat natuurlijk. Eén wapentype. Conclusie? Een goed verhaal, maar te weinig nieuwe elementen om ons nog te verbazen.


The Siege of Paris is eigenlijk gewoon een goede DLC. Het verhaal is best nog aardig qua speelduur en het verhaal is heel erg oké. Ook brengt het de goede dingen van Valhalla ook naar deze DLC, maar voor het overige is er te weinig aan nieuwigheden om écht te verrassen.


8 / 10


© Game4MeComments


bottom of page