top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Galaxa #4 - Tintors Terugkeer


Reeks: Galaxa

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 40

ISBN: 9789002279546

Prijs: €7,99


De fee van het licht, uit de strips van de Rode Ridder, kreeg vorig jaar haar eigen stripreeks 'Galaxa', en de eerste drie avonturen waren een succes. Een sterke, actievolle strip met een goed verhaal. Het vierde avontuur borduurt voort op het grote verhaal, maar voelt ook een beetje als een filler.


Waarom? Omdat er in het grote verhaal geen grote vooruitgang geboekt wordt. We zien wel enkele dingen, zoals het figuur met het masker dat weer een plannetje smeed, maar het gaat toch vooral over haar verblijf in Tyriffa, in Elfenland. We zien hoe ze daar toevlucht zoekt, na haar ontsnapping in het derde album, en er wordt zelfs een vleug romantiek ingegooid. Wat onwennig om lezen, want het past niet echt bij het personage dat we tot nu toe zagen.





Desalniettemin blijft de actie alweer niet lang uit. Er duikt een gigantisch monster op, met een ondoordringbare huid, en kan enkel verslagen worden met een mythisch zwaard waarvan men niet eens zeker is dat het bestaat. De reis naar dat zwaard wordt wat overhaast gebracht, maar visueel is het alweer spannend en goed gebracht. Daarna eindigt het snel, wat ook weer overhaast aanvoelt. Maar toch weer een tof avontuur.


Een tussenavontuur, zoals vader-reeks De Rode Ridder wel vaker doet. Maar dat tussenavontuur doet het wel goed. De actie is cool, en het personage van Galaxa krijgt wat emotionele diepgang. We kijken uit naar het vervolg.


8/10


© Game4Me

bottom of page