top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Galaxa #2 - Scherven in het Donker


Reeks: Galaxa

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 40

ISBN: 9789002276415

Prijs: €7,99


Amper drie volle maanden na het eerste nummer van Galaxa, ligt het tweede avontuur in de winkelrekken. De Fee van het Licht uit de Rode Ridder die in oktober van vorig jaar haar eigen reeks kreeg, ontgoochelde niet met het begin van haar origineverhaal. Blijft het vervolg boeien?


We zagen in het eerste album hoe Galaxa heldendaden verrichtte en potentieel vertoonde om verkoren te zijn door 'het licht'. Dat werd fataal voor een goede vriendin van haar, en ondanks haar heldendaden wordt ze daar verantwoordelijk voor gehouden. Ze moeten in de arena zonder wapens vechten tegen een nog niet verslagen monster. Dat levert een spannend stukje op, al weet je als lezer dat Galaxa gaat winnen, want anders is het natuurlijk gedaan met deze stripreeks. De straf was eerst trouwens nog strenger, maar hulp kwam uit compleet onverwachte hoek en geeft het verhaal een boost.

Het wordt wel snel duidelijk dat Galaxa echt om zeep moet geholpen worden, want nadat ze in de gevangenis wordt gegooid, wordt ze ook daar geconfronteerd met moeilijke momenten. In die setting neemt het verhaal wel geen verrassende wendingen meer en is het iets voorspelbaarder, maar het blijft allemaal wel erg interessant, hoe het verhaal zich ontwikkeld. Het is leuk dat we nog een beetje inzicht krijgen in haar training en opvoeding en het toont genoeg om met veel goesting uit te kijken naar het vervolg.


Galaxa zet zich snel als interessante, goede reeks neer en weet een verhaal te brengen waar je naar uit kijkt om meer van te weten te komen. Dit tweede album brengt actie, een verrassende tussenkomst en een blik op het verleden.


8/10


© Game4Me


Comments


bottom of page