top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint


Ontwikkelaar: Ubisoft Uitgever: Ubisoft

Platformen: PC, PS4, Google Stadia, Xbox One Genre: Shooter Releasedatum: 4 oktober 2019 Adviesprijs: € 59,99

Twee jaar geleden hielden we ons nog schuil in de jungles van Bolivia in Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands. Ubisoft had toen een meer dan degelijke editie van de Ghost Recon-reeks afgeleverd. We verplaatsen ons nu naar het fictieve eiland Auroa, waar de technologie heer en meester is. Overtreft Ubisoft zichzelf met deze Ghost Recon: Breakpoint? Kom het te weten in onze review.

Ghost Recon: Wildlands was voor ons tot op zekere hoogte een goede game. Bij nader inzien had de game hier en daar wat dingen die veranderd konden worden. Ubisoft zet hun open wereld verder met Ghost Recon: Breakpoint en we hoopten dat deze game ons tot het einde kon vasthouden. Het verhaal gaat van start wanneer drone-producent "Skell Technology" zich vestigt op het fictieve eiland Auroa en zeer belangrijke uitvindingen creëert. Met zo'n waardevolle technologie weten de bad guys al snel hun weg richting Auroa. Het zijn namelijk ex-Ghost mariniers die zich maar al te graag willen ontfermen over deze technologie. Ze noemen zichzelf "the Wolves" en aan het hoofd van deze organisatie staat Cole D. Walker (Jon Bernthal, The Punisher uit de Marvel series) die op het einde van Ghost Recon: Wildlands zijn intrede maakte.

Tijd dus om orde op zaken te stellen. We gaan met een heel sqaudron van Ghost Recon-mariniers naar Auroa om the Wolves voor eeuwig het zwijgen op te leggen. Helaas worden onze helikopters bestookt en wordt het al snel een onbegonnen strijd. Jij bent Nomad en bent één van de weinige overlevers van deze ramp. Na ongeveer een uur ontdek je echter dat er een nog een organisatie gevestigd zit op het eiland. Gelukkig strijden deze mensen ook tegen het dictatuur van the Wolves en worden er al snel nieuwe vriendschappen gesloten. Althans dat is toch de bedoeling.

Ghost Recon: Breakpoint is visueel zeer mooi en het eiland is een streling voor het oog. Je hebt moerasachtige gebieden, mooie jungles met de nodige fauna en flora en soms kan je best je warme trui aantrekken in de sneeuwachtige gebieden van Auroa. De vele wapens in deze game klinken ook zeer realistisch en de natuur van Auroa komt zeer geloofwaardig over. Helaas is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, want Ghost Recon: Breakpoint komt met een tsunami aan bugs.

Door verdiepingen vallen, missies waarin je faalt die je niet meer opnieuw kan spelen, personages die je moet begeleiden die ergens achter blijven vaststeken of met je drone targets markeren die je niet kan markeren zijn enkele van de vele bugs die deze Ghost Recon talrijk zijn. Niet enkel hadden we veel last van deze bugs, maar ook kwam voor ons hetzelfde probleem als in The Division 2 voor. Deze game kan je in je eentje spelen, maar ook in co-op samen met maximum drie andere personen. Volgens ons heeft Ubisoft er echter geen rekening mee gehouden dat er effectief mensen zijn die deze game alleen willen spelen, want de tegenstand die je soms te verduren krijgt kan soms tot frustratie leiden.

Ze proberen ook met deze game richting een looter-shooter te gaan en eerlijk gezegd falen ze ook in deze opdracht. Je krijgt teveel van dezelfde wapens in de vele lootkisten die verspreid liggen op het eiland. Je moet nu ook rekening houden met de level van je wapens en gear, want op deze manier krijg je je eigen level naar omhoog. Bij de gunsmith kan je heel wat veranderingen uitvoeren op je wapens. De level cap is op dit moment dertig en je kan in principe vier verschillende personages aanmaken. Je skill tree kan je zeer snel vol krijgen door het verhaal en het PVP-gebeuren te combineren. Dit betreuren we, want dit haalt voor ons het ganse opbouw systeem met het verhaal door elkaar.

Wat in het begin van Ghost Recon: Wildlands ontbrak was het PVP-gebeuren, gelukkig zit het deze keer er wel van in het begin bij. Misschien wat verwarrend aangezien we net hadden verteld dat we het spijtig vinden dat je zowel het verhaal als het PVP gebeuren kan combineren voor je skill tree, maar wij bedoelen gewoon online potjes tegen elkaar spelen. Hierin doet Ghost Recon: Breakpoint wel wat het moet doen. We hebben na ongeveer 20 uur de brui gegeven aan het verhaal en hebben ons volledig toegelegd op het PVP-gedeelte. Er zijn twee bekende modes beschikbaar, eliminatie en sabotage. We zijn zeer blij dat dit aanwezig is, want anders had voor ons Ghost Recon: Breakpoint helaas al aan de kant gelegen.

We vinden het zeer spijtig, maar voor ons faalt Ubisoft in zijn opdracht om Ghost Recon: Breakpoint beter te maken ten opzichte van zijn voorganger. Het verhaal is steeds flinterdun, maar de vele bugs en het idee dat we steeds krijgen dat Ubisoft niet aan de mensen heeft gedacht die deze game effectief alleen spelen is zeer bedroevend. De kleine veranderingen in deze game falen ook. De game houdt het hoofd net boven water door de PVP en we zijn verwonderd dat we het zolang hebben uitgehouden op het eiland Auroa.

6/10

©Game4Me.be

bottom of page