top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Board Game Review: Escape Room The Game - Jumanji Family Edition


Uitgever: Identity Games

Leeftijd: 10+ Speler: 3 - 5 spelers Speelduur: 60 minuten Verkoopadviesprijs: €29,95

Escape Rooms zijn de trend van de laatste paar jaar. Met enkele vrienden op een echte locatie jezelf laten opsluiten en tegen de klok opdrachten en puzzels oplossen om de sleutel te vinden om te ontsnappen: spannend! Her en der duiken er in de grote steden escape rooms op, maar je kan het sinds een tijdje dankzij Identity Games thuis aan tafel spelen dankzij Escape Room: The Game.

Het hoofdspel, het origineel, hebben we een tijdje geleden al besproken, maar Identity Games is niet blijven stilzitten. Want als je de opdrachten vervuld hebt, is het kwestie van hetzelfde wat opnieuw te spelen, maar er zijn uitbreidingen. Eén van de meer recente uitbreidingen is gebaseerd op de populaire film Jumanji. De recente film met Kevin Hart en Dwayne Johnson. Nu, buiten de setting is er natuurlijk weinig immersie, want het blijft een bordspel. Maar het zijn wel weer nieuwe puzzels waarvan elk verhaal je zo'n uur moet bezighouden. Drie uur entertainment voor een dertigtal euro, niet slecht.

Bovendien zijn de verhalen wel te pruimen. Ze zijn alle drie verschillend in moeilijkheidsgraad, en waar het eerste verhaal een droom rond Jumanji is, belandden we in het tweede verhaal echt in de videogame en in het derde verhaal moeten we tenslotte de vloek verbreken om terug te keren naar de echte wereld. Drie verschillende verhalen, maar omdat ze en beetje aan mekaar hangen, heb je als speler toch de drang om verder te spelen wanneer je een verhaal afrond om het 'grote' verhaal af te maken. Een goede keuze van de ontwikkelaar.

Het recept van de Escape Room-games is natuurlijk bekend. Je hebt de Chrono Decoder, hint decoder, hintkaarten en opdrachten die je puzzelvermogen moeten testen. Nu blijkt het eerste verhaal iets té simpel, maar het tweede en derde verhaal geven je al wat meer uitdaging. Net zoals in het origineel verdwijnt er een minuut als je iets fout in de chrono decoder ingeeft en dat geeft toch wel een gevoel van spanning als dat gebeurd, zelfs al is het maar een minuut. Een uur blijkt wel korter als je denkt. Althans in het tweede en zeker het derde verhaal. het eerste verhaal is slechts een opwarmertje, maar als geheel is deze versie van Escape Room The Game heel erg leuk om te spelen.

Het was kwestie van tijd vooraleer het populaire spel Escape Room een variant gebaseerd op een populaire franchise zou brengen, en de film Jumanji blijkt zich daar uitstekend toe te lenen. Het levert drie leuke verhalen op, al is het eerste iets té makkelijk. Verhaal twee en drie zorgen voor de echte uitdaging, en daarmee is Jumanji Family Edition een uitstekende toevoeging aan je spellencollectie.

7,5/10

© Game4Me

bottom of page