top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Crash Team Racing Nitro-Fueled


Ontwikkelaar: Beenox Uitgever: Activision Platformen: PS4, Switch, Xbox One Genre: Race Releasedatum: 21 juni 2019 Adviesprijs: €59,99

Het lijkt wel de maanden van de racekart remasters te worden! Amper een maand na het fijne, maar niet al te indrukwekkende Team Sonic Racing, krijgen we nu niemand minder dan Crash Bandicoot en de zijnen die circuits onveilig maken in Crash Team Racing Nitro-Fueled. Een upgrade van jewelste, of een teleurstelling?

Eerlijk? Crash Bandicoot moet al zijn best doen om ons teleur te stellen. De remaster van de platform-games was al geweldig, dus werd er uitgekeken naar de race-versie. Die verscheen al in 1999 voor PS1 en er was een versie in 2005 voor PS2 en nu kunnen we dus in glorieuze HD racen over de verschillende circuits in verschillende werelden. Het verhaaltje dat een reden om te racen moet geven is heel erg simpel: buitenaardse wezens willen de wereld aanvallen en ze willen Crash en zijn vrienden/vijanden racen om het lot van de planeet te beslissen. Simpel dus, al is het filmpje wel grappig en ziet het er gewoon heel erg goed uit.

Maar het draait dus om het racen. Dat kan online of in Adventure Mode. Adventure Mode plaatst je met je kart in een wereld waarin je kan rijden naar de volgende race, uitdaging of een save/load scherm en gesloten gebieden die je moet vrijspelen. Elk gebied heeft een baas en races winnen om die boss race vrij te spelen is de boodschap. Eén ding heeft Crash Team Racing alvast voor op Team Sonic Racing. Het is pakken uitdagender. Je zal niet zomaar elke race makkelijk winnen. De circuits bevatten heel wat hindernissen en de besturing heeft toch wel wat uitdaging om onder de knie te krijgen. Elk nieuw gebied heeft zijn eigen typerende visuele kenmerken en dat zorgt dat Crash Team Racing voor heel wat uitdagingen zorgt.

Een extra punt dat voor leuke gameplay zorgt, is dat de verschillende personages sterke en minder sterke punten hebben. Acceleratie, snelheid, het nemen van bochten... Dat lijkt verwaarloosbaar in zulke arcade karting game, maar je merkt dat op sommige bochtige parcoursen personages met een betere bochtenstatistiek het verschil maken. Zo gebruik je ook effectief verschillende personages, wat leuk is. Je kan ook verschillende karts, wielen, stickers enzovoorts verzamelen, maar dat heeft enkel een esthetisch nut. Kan ook leuk zijn, maar het is niet iets wat ja nastreeft.

Maar de gameplay? Top! Het racen voelt fijn, de circuits zijn sterk en uitdagend en zaken zoals het driften in bochten om een boost te verkrijgen zijn zaken die je toch onder de knie moet krijgen. Tijdens het racen ga je ook op zoek willen gaan naar het Wumpa fruit. Waarom? Wel, als je er 10 hebt, zijn je power-ups die je verzameld krachtiger. Tegen AI wil dat soms nog lukken zonder, maar online - waar ook heel veel fun te rapen valt - gaat iedereen voor Wumpa fruit en krachtige aanvallen en krijg je 'zotte' momenten voorgeschoteld. De power-ups zorgen in elke karting game wel voor leuke momenten en momenten waarin de hele ranking door mekaar geschud kan worden, maar de power-ups in deze game zijn net iets fijner dan in bijvoorbeeld Team Sonic Racing.

Waar Mario Kart misschien de benchmark van het genre is, is Crash Team Racing zonder meer een game die zijn voet daarnaast mag zetten. De remake is een geweldig leuke, uitdagende game die voor tonnen raceplezier zorgt en er grafisch fantastisch uitziet. Wie van dit soort games houdt, haalt hem best meteen in huis.

8,5/10

© Game4Me

#Screenshots #CrashTeamRacingNitroFueled #Activision #Beenox #Race

bottom of page